επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

7 στους 10 θεωρούν λάθος την πολιτική εξόδου από την κρίση

Η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την οικονομική κρiση, σε συνδυασμό με την κοινωνική αποσύνθεση, πλήττουν καίρια τον πρωθυπουργό και βασικούς υπουργούς του.
Δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάζει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», δείχνει ότι, για πρώτη φορά από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία, η κυβέρνηση εξαντλεί τις αντοχές της και χρειάζεται επειγόντως να διορθώσει την πορεία της.
Το 71% του δείγματος θεωρεί λανθασμένη την πολιτική του πρωθυπουργού για έξοδο από την κρίση, το 42% τίθεται υπέρ ανασχηματισμού και
 το 45% συμφωνεί με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών χωρίς να τις θεωρεί λύση.

Εξίσου θα πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση και τα «αποτελέσματα» των βασιών υπουργών. Το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου υπακούει μόνο στην τρόικα, ενώ το 69% θεωρεί τις πρόσφατες δηλώσεις του «ομολογία αποτυχίας». Το 50% πιστεύει ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του.

Αντιθέτως, το 67% του δείγματος «δείχνει» την πόρτα της εξόδου στον Θ. Πάγκαλο και το 79% επιδοκιμάζει τις… αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του. Το 77% θεωρεί ότι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου αποτελούν μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Το 76% θεωρεί λανθασμένη την πολιτική Παπουτσή σε σχέση με τους λαθρομετανάστες της Υπατίας και το 71% έχει αρνητική άποψη σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο υπουργός την εγκληματικότητα.

Τέλος, το 62% του δείγματος κρίνει ότι ο Δημήτρης Ρέππας δεν χειρίζεται σωστά το κίνημα «Δεν πληρώνω».

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα είναι στο 2,3%, με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με 21,9% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 19,6%. Το ποσοστό της αποχής είναι στο 17%, ενώ το 7,6% του δείγματος θα ψήφιζε «λευκό».Νewpost