επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Με Νομοθετική ρύθμιση τακτοποιούνται οι συμβάσεις των 9 υπάλληλων ΑμΕΑ

Φαίνεται ότι η δημοσιοποίηση από πλευράς του δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα, του θέματος της οφειλής του Δήμου Τρικκαίων δεδουλευμένων σε υπαλλήλους ΑμΕΑ, έφερε αποτέλεσμα. Αυτό καθώς, όπως δήλωσε χθες στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ο κ. Λάππας το ζήτημα θα διευθετηθεί μέσω Νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο, ώστε αφενός μεν να εξακολουθήσουν να εργάζονται, αφετέρου δε να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.
Όπως είχε κατά το παρελθόν επισημάνει ο κ. Λάππας τα οφειλόμενα προέρχονταν από την προηγούμενη
 δημοτική αρχή σε υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Οι εννέα υπάλληλοι απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου και πιο συγκεκριμένα στη ΔΕΚΤΕΤ και τη ΔΕΚΟΜΕΤ και τους οφείλονται χρήματα από το 2007, το 2008 μέχρι και σήμερα, δηλαδή συνολικά τέσσερα χρόνια.
136 χιλιάδες ευρώ
Τα οφειλόμενα στους υπαλλήλους ούτε λίγο, ούτε πολύ αγγίζουν τις 136 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο όπως είχε υπογραμμίσει ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας υπήρχε και ένα ακόμη πρόβλημα καθώς οι εν λόγω υπάλληλοι ΑμΕΑ εργάζονταν και χωρίς συμβάσεις, με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η καταβολή των δεδουλευμένων από τη στιγμή που δεν υπήρχαν τα απαραίτητα παραστατικά που απαιτούνται. Ωστόσο η Νομοθετική ρύθμιση φαίνεται ότι θα επιλύσει άμεσα το πρόβλημα που είχε προκύψει και έτσι οι εννέα υπάλληλοι θα λάβουν τουλάχιστον μέρος των χρημάτων τους.
Καταβάλλονται προσπάθειες
Πάντως από την πλευρά του ο κ. Λάππας δήλωσε ότι η δημοτική αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δοθούν στους εργαζόμενους αυτούς έστω και μερικά από τα οφειλόμενα δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει στην παρούσα χρονική φάση ο Δήμος Τρικκαίων, έτσι θα αναζητηθούν χρήματα ώστε να καλυφθεί ένα μέρος του ποσού που έχουν να λάβουν οι υπάλληλοι.Πρωινός λόγος