επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Δελτία Τύπου της Ν.Ε. Τρικάλων ΚΚΕ για παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και Ομιλία πρωθυπουργού

Η ρίζα της γυναικείας ανισοτιμίας είναι ταξική. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του Κ.Κ.Ε. για τον γιορτασμό τις 8 ΜΑΡΤΗ Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας, χαιρετίζει τις εργαζόμενες, άνεργες,αυτοαπασχολοόυμενες, αγρότισσες, συνταξιούχες , μητέρες, μετανάστριες, νέε και τις καλεί να κάνουν την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ.Η καθιέρωση της 8ης Μάρτη έχει τις ρίζες της σε μια σημαντική στιγμή του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, στην απεργία των εργατριών στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, το 1857.


Να πάρεις και εσύ τη θέση σου στον ταξικό - λαϊκό αγώνα!!!
Μην ανέχεσαι άλλο να σου μειώσουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, να σου παίρνουν πίσω κατακτήσεις στην ηλικία συνταξιοδότησης, στην προστασία από τη νυχτερινή εργασία και στις βαριές και ανθυγιεινές συνθήκες δουλειές.

Μην ανέχεσαι να σου στερούν δικαιώματα στην μόνιμη εργασία, στην δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, στην προστασία της εγκυμοσύνης σου, και του παιδιού σου, στους ηλικιωμένους, τους αναπήρους που σε έχουν φορτώσει στις πλάτες σου και στην οικογένεια σου.

Μην τους αφήνεις να σου «κλέβουν το ψωμί απ¨ το τραπέζι» με την ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, λογαριασμούς, δημοτικά τέλη, εισιτήρια, διόδια, τροφεία στους παιδικούς σταθμού.

Μην πιστεύεις αυτά που λέει η κυβέρνηση, η ΕΕ, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, του «ευρωμονόδρομου», ότι τα αντιλαϊκά μέτρα τα παίρνουν για το χρέος και τα ελλείμματα.

Λένε ΨΕΜΑΤΑ. Κανένα μείγμα διαχείρισης της κρίσης, της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν θα είναι προς όφελος του λαού.



Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να παραχωρήσει πραγματική ισοτιμία, γιατί αυτή έρχεται σε αντίθεση με τον εκμεταλλευτικό του χαρακτήρα. Για να εκλείψει το γυναικείο ζήτημα είναι προϋπόθεση να ανατραπούν οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, να καταργηθεί το καπιταλιστικό κίνητρο του κέρδους.



Εγκατάλειψε το ΠΑΣΟΚ, την Ν.Δ και τον Μπαλαντέρ τους, τον Καρατζαφέρη. Δεν αλλάζουν. Προσπέρασε τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», όπως ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕ τους ΔΗΘΕΝ εφικτούς στόχους που προ τείνουν, καλλιεργούν αυταπάτες.



Η καλύτερη τιμή, για τις ηρωϊδες εργάτριες που ξεσηκώθηκαν στην Νέα Υόρκη στις 8 Μάρτη είναι να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου. Δεν είσαι μόνη!!



Συσπειρώσου στο ταξικό, ριζοσπαστικό κίνημα: Των εργατοϋπαλλήλων το ΠΑΜΕ, των αυτοαπασχολούμενων η ΠΑΣΕΒΕ, των φτωχών αγροτών η ΠΑΣΥ, των γυναικών οι Σύλλογοι Γυναικών που ανήκουν στην ΟΓΕ, των Σπουδαστών το ΜΑΣ.



Οργανώσου στο σωματείο, στον Επαγγελματικό και αγροτικό σύλλογο σου, στην σχολή σου.

Σήμερα, που οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων υφίστανται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που παίρνονται στο όνομά της, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να την εκφράσουν μέσα από τη συμμετοχή τους στο εργατικό και λαϊκό, στο γυναικείο κίνημα, στις γραμμές του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε.

Υπάρχει λύση και προοπτική για το λαό! Το ΚΚΕ έχει πρόταση διεξόδου. Έχει πρόταση εξουσίας:

Να γίνει ο πλούτος λαϊκή περιουσία και να κάνει κουμάντο η εργατική τάξη σε συνεργασία με τους συμμάχους της, τα μεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, τις γυναίκες και την νεολαία. Μια τέτοια κοινωνία και οικονομία με Κεντρικό Σχεδιασμό και Εργατικό λαϊκό έλεγχο:

ΜΠΟΡΕΙ να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών και των λαϊκών οικογενειών..

Βάζει τις βάσεις για την ισοτιμία και την χειραφέτηση των εργαζομένων γυναικών.

Καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Να παλέψουν για την ισοτιμία, για τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
ΖΗΤΩ Η 8 ΜΑΡΤΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τον πόλεμο στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση των εργαζομένων είναι η λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση.



Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ήταν και πάλι το διαρκώς επαναλαμβανόμενο αντιλαϊκό κρεσέντο της πλουτοκρατίας και η αποφασιστικότητα να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου την πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.



Στη Σύνοδο της ΕΕ στις 25 Μάρτη η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί υπέρ του ελληνικού λαού, αλλά υπέρ της ελληνικής πλουτοκρατίας, για να κερδίσει αυτή περισσότερα σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κεφάλαια.



Το χρέος δημιούργησαν τα υπερκέρδη και τα προνόμια υπέρ των μονοπωλίων, που αφειδώς τους παρέχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το δημιούργησαν εκείνοι - τραπεζίτες, ιδιοκτήτες οφσόρ εταιρειών, εφοπλιστές, βιομήχανοι κ.ά. - που μόνο στις ελβετικές τράπεζες έχουν καταθέσεις πάνω από 600 δισ. ευρώ. Οπως επίσης και η προσαρμογή και ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ και στην ΟΝΕ.



Ο ισχυρισμός του Γ. Παπανδρέου ότι πρέπει να στηριχθούν οι λεγόμενες υγιείς επιχειρήσεις, είναι κάλπικος. Τόσο οι υγιείς όσο και οι άλλες λειτουργούν με κριτήριο το θεό τους που είναι τα κέρδη και με τη λογική της ανταγωνιστικότητας, που οδηγεί σε δίχως τέλος βάσανα για τους εργαζόμενους. Μία μόνο απόδειξη αποτελεί η κερδοφόρα Cosmote.



Η πολιτική της κυβέρνησης έχει τη συναίνεση της ΝΔ. Η δήθεν διαφωνία της ΝΔ με την κυβερνητική πολιτική υποτιμά τη λαϊκή νοημοσύνη. Η ΝΔ εμφανίζεται ως αντιτιθέμενη, για να ενσωματώσει στην αντιλαϊκή γραμμή της τη λαϊκή αγανάκτηση. Επομένως, ο Γ. Παπανδρέου δε δικαιούται να χρεώνει μόνο στη ΝΔ την αντιλαϊκή πολιτική. Μαζί την έχουν εφαρμόσει εναλλάξ, στα προγράμματα και των δύο βρίσκονταν και πριν από τις εκλογές αυτά που εφαρμόζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, γνώριζαν και οι δυο τη θύελλα που θα έφερναν κατά του λαού, όποιος από τους δύο και αν κυβερνούσε.



Καμία εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, καμία συναίνεση. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ με λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων και ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.