επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

«Πρωτοπόροι οι Θεσσαλοί στον πολιτισμό»

-Κ. Αγοραστός στην τελετή έναρξης του 27ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας: «Οι πολίτες στην Ελληνική Περιφέρεια διψούν για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες»-«Οι ερασιτέχνες δημιουργούς είναι ζωτικά κύτταρα της τέχνης, είναι η σταθερή βάση, στην οποία εδράζεται και από την οποία αναπτύσσεται ο πολιτισμός του λαού μας» «Οι πολίτες στην Ελληνική Περιφέρεια διψούν για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον
χαιρετισμό του κατά την τελετή έναρξης του 27ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

Ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε ότι «οι Θεσσαλοί είναι πρωτοπόροι στον πολιτισμό και το αποδεικνύουν» και διαβεβαίωσε ότι η αιρετή Περιφέρεια «στηρίζει τον πολιτισμό και για την ανύψωση του πνευματικού επιπέδου των Θεσσαλών αλλά και επειδή μπορεί να αποτελέσει την διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση την οποία περνά η χώρα μας».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε εκτενή αναφορά στους ερασιτέχνες δημιουργούς τους οποίους χαρακτήρισε «ζωτικά κύτταρα της τέχνης και ευρύτερα του πολιτισμού. Πιστεύουμε ότι είναι η σταθερή βάση, στην οποία εδράζεται και από την οποία αναπτύσσεται ο πολιτισμός του λαού μας», είπε.

Αναφερόμενος στο Φεστιβάλ υποστήριξε ότι «αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός εγνωσμένου κύρους, με διακριτή ταυτότητα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας. Η Αλήθεια είναι η κόρη του Χρόνου. Και ο χρόνος αποδεικνύει την αξία του Φεστιβάλ το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον στο πολιτιστικό και ειδικότερα στο θεατρικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας. Το Φεστιβάλ έχει βαθιές ρίζες, έχει και μέλλον. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχει ακόμη να προσφέρει πολλά.

Tο Φεστιβάλ, υπηρετώντας τον κοινό στόχο για προαγωγή του θεάτρου στον τόπο μας, παρέχει τη δυνατότητα σε όλους, μέσα από τη θεατρική δράση και συμμετοχή, να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον όμορφο και μαγικό κόσμο του θεάτρου, αλλά και να ολοκληρωθούν ως ενεργοί πολίτες και άνθρωποι.

Ο κ. Κ. Αγοραστός καλωσόρισε στη Θεσσαλία τους δημιουργούς από ολόκληρη τη χώρα, ενώ απένειμε τα εύσημα σ’ εκείνους που εμπνεύστηκαν το φεστιβάλ και σ’ όλους όσοι προσφέρουν ποικιλοτρόπως σ’ αυτό.