επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Στην Ελλάδα το αεροσκάφος του Μουαμάρ Καντάφι

Το προεδρικό αεροσκάφος του Καντάφι μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο το πρωί της Τετάρτης. Επέβαιναν δύο άτομα χωρίς να έχει ανακοινωθεί η ταυτότητά τους. Δεν δηλώθηκαν ως VIP. Είχε προηγηθεί επικοινωνία Παπανδρέου-Καντάφι Αεροσκάφος των λιβυκών αερογραμμών Φάλκον 900 εισήλθε, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης, στο FIR Aθηνών νοτιοδυτικά της Κρήτης, καταθέτοντας σχέδιο πτήσης για Κάιρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το αεροσκάφος δεν δηλώθηκε ότι μεταφέρεται επίσημος (VIP).
Είχε προηγηθεί η είδηση της τηλεφωνικής συνομιλίας του Λίβυου προέδρου Μουαμάρ Καντάφι με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σήμερα το προεδρικό αεροσκάφος5A-DCN Falcon DA 900 του Καντάφι, εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο , με προορισμό το Κάιρο, υποβάλλοντας μάλιστα σχέδιο πτήσης στην ελληνική πολιτική αεροπορία.
Το αεροσκάφος, εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο στις 11 και 20 το πρωί, όταν εισήλθε στην θέση “Άγκνους” (σημείο ένωσης του ελληνικού εναέριου χώρου με τη Λιβυής).
Μετά από 14 λεπτά το προεδρικό αεροσκάφος της Λιβύης εξήλθε του ελληνικού εναέριου χώρου από τη θέση “Σαλούν”, όπου είναι το σημείο επαφής του ελληνικού FIR αυτό της Αιγύπτου.

Το αεροσκάφος που μεταφέρει σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα, χωρίς να έχει ανακοινωθεί η ταυτότητά τους, φαίνεται ότι κατευθύνεται προς Αίγυπτο.
Πάντως πριν λίγες μέρες το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε επισκεφθεί το Αμμάν της Ιορδανίας και επέστρεψε στην Τρίπολη της Λιβύης.
Το προεδρικό αεροσκάφος είχε υποβάλλει κανονικά σχέδιο πτήσης στην ελληνική πολιτική αεροπορία, ενημερώνοντας ότι θα γίνει πτήση από την Τρίπολη με προορισμό το Κάιρο.
Στο σχέδιο δεν είχε δηλωθεί ο αριθμός των επιβατών αλλά δεν υπήρξε και σήμα ένδειξης VIP, με αποτέλεσμα ακόμα και αυτή τη στιγμή να παραμένει αναπάντητο ερώτημα αν στο αεροσκάφος επέβαινε ο Καντάφι.
Σύμφωνα με την ελληνική πολιτική αεροπορία, για να πραγματοποιηθεί πτήση από την Τρίπολη στο Κάιρο, το αεροσκάφος υποχρεούται να εισέλθει για περίπου 15 λεπτά εντός του ελληνικού FIR.News247