επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση Ν. Λέγκα για την ενίσχυση των πολυμελών οικογενειών και την έλλειψη παιδιάτρου στο ΙΚΑ Τρικάλων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες με τα κοινωνικά επιδόματα, τα στεγαστικά δάνεια και την επιδότηση ενοικίου καθώς και αυτό που δημιουργεί η λήξη της σύμβασης του παιδιάτρου στο ΙΚΑ Τρικάλων προώθησε στη Βουλή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας. Συγκεκριμένα, με την πρώτη αναφορά, ο πρώην Υφυπουργός επικαλούμενος σχετικό αίτημα του Συλλόγου Τριτέκνων του Ν. Τρικάλων και με δεδομένο ότι η κρίση πλήττει κυρίως τις πολυμελείς οικογένειες, ζητά από την αρμόδια
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τα κοινωνικά επιδόματα και άλλες εισοδηματικές ενισχύσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως πολυτεκνικά επιδόματα, επίδομα τρίτου τέκνου, εφάπαξ επίδομα 2.000 ευρώ στη μητέρα που αποκτά τρίτο παιδί, καθόσον οι δικαιούχοι ανησυχούν εξαιτίας της φημολογούμενης περαιτέρω περικοπής τους.

Η δεύτερη παρέμβαση του Ν. Λέγκα απευθύνεται επίσης προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και έχει σχέση με την επίλυση του προβλήματος που δημιουργεί η λήξη της σύμβασης του παιδιάτρου στο ΙΚΑ Τρικάλων.

Όπως τονίζεται, αν κι έχουν γίνει από μέρους των γιατρών του ΙΚΑ Τρικάλων οι κατάλληλες ενέργειες για την αναπλήρωση, δεν υπήρξε σχετική απόφαση από μέρους του Υπουργείου με αποτέλεσμα στην αυξημένης ευθύνης αυτή θέση να παρατηρείται κενό με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.