επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Διαγωνισμός Δημοτικών σχολείων «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 4ου Μαθητικού διαγωνισμού, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (σχετική απόφαση ΥΠΔΒΜΘ Φ. 14/650/ 148183/Γ1. της 23-11-2010), διοργανώνει τον 5ο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα : «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου, για τους μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης κατά τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες
 (11.45 έως 13.15).
Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με ασκήσεις και δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες:
θα εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές,
θα αντιληφθούν ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,
θα χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.
Ο διαγωνισμός δεν έχει χαρακτήρα ανταγωνισμού ή επιλογής αλλά δημιουργικής συμμετοχής. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος σ' αυτόν τα Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων συγκρότησε την Τοπική Επιτροπή για τον συντονισμό της διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Τόσο οι Διευθυντές των σχολείων, οι δάσκαλοι και οι μαθητές, οι τάξεις των οποίων θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, θα λάβουν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία βεβαιώσεις συμμετοχών.

Το Μάιο θα γίνει ειδική τελετή βράβευσης από τη Μαθηματική Εταιρεία Ν. Τρικάλων, όπου θα απονεμηθεί Βεβαίωση Διάκρισης στο μαθητή ή στους μαθητές ανά τάξη και τμήμα με την καλύτερη επίδοση.

Η Μαθηματική Εταιρεία έρχεται κοντά πλέον και στα παιδιά του Δημοτικού. Το αντίστοιχο περιοδικό «μικρός Ευκλείδης», που εκδίδεται από την Ε.Μ.Ε για τους μαθητές των Δημοτικών, είναι δυνατόν να φτάσει σε όλα τα σχολεία και να αξιοποιηθεί δημιουργικά από μαθητές και δασκάλους.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Στέλιος Αμπράζης