επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Οι οφειλές της Εστιαιώτιδας σε δικηγόρους

Και νέα συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Τρικκαίων ορίστηκε για αύριο Πέμπτη και ώρα 10 το πρωί, στο δημαρχείο Τρικκαίων. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της οικονομικής επιτροπής, της οποίας πρόεδρος είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Τρικκαίων κ. Γιώργος Στουρνάρας, είναι τα εξής: -Δημοπρασία για την εκμίσθωση κοινόχρηστων δημοτικών και σχολικών αγροτεμαχίων που βρίσκονται σε τοπικές κοινότητες του δήμου Τρικκαίων.

-Έγκριση δαπάνης και δέσμευση ποσού για την πληρωμή στο Σώμα Ορκωτών -Εκτιμητών για εκτίμηση οικοπέδων.

-Ανάθεση νομικών υποθέσεων πρώην δήμου Εστιαιώτιδας σε Δικηγόρο.

Ως προς το τελευταίο, η αυριανή συζήτηση είναι συνέχεια εκείνης που πραγματοποιήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Οι ειδοποιήσεις και οι απειλές κατάσχεσης για οφειλές του συγκεκριμένου δήμου, που καταφθάνουν στο γραφείο του δημάρχου κ. Χρήστου Λάππα, είναι συνεχείς γεγονός που ανάγκασε τα μέλη της οικονομικής επιτροπής να συμφωνήσουν στην προηγούμενη συνεδρίαση για την ανάγκη νομικής διερεύνησης αυτών των εκκρεμοτήτων.

Άλλωστε, όπως ορίζει ο Καλλικράτης, η οικονομική επιτροπή κάθε δήμου, αποφασίζει για την πρόσληψη πληρεξουσίου δικηγόρου και για την ανάκληση της πληρεξουσιότητάς του, σε όσους δήμους, είτε δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία, είτε αυτοί που έχουν προσληφθεί δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται σε ανώτατα δικαστήρια.

Επομένως, ανήκει στη δική της αρμοδιότητα η πρόσληψη δικηγόρου για την αντιμετώπιση τέτοιων, όπως και ανάλογων υποθέσεων. Ερευνα