επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Θεόδωρος Σπανός: “Στόχος η δημιουργία εθελοντικής ομάδας στην πόλη”


Μια από τις προτεραιότητες που έχει θέσει ως στόχο η δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων είναι να δοθεί έμφαση στο νευραλγικό τομέα της καθαριότητας τόσο στην πόλη των Τρικάλων όσο και στις Τοπικές Κοινότητες, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν μια πιο καθαρή πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου εντάσσονται και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο αρμόδιος επί θεμάτων Καθημερινότητας του Πολίτη – Καθαριότητας αντιδήμαρχος Θεόδωρος Σπανός. Αυτές έχουν να κάνουν με την εκπόνηση σχετικής μελέτης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων για την μείωση σε ποσοστό μέχρι και 70% των μικρών κάδων για
 τα απορρίμματα. Έτσι τουλάχιστον στις Τοπικές Κοινότητες των πρώην περιφερειακών Δήμων θα υπάρχουν 2 κάδοι ανά περιοχή, ένας θα χρησιμοποιείται για την ανακύκλωση, ενώ ο άλλος για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ούτως ώστε "οι πολίτες να απολαμβάνουν μια καλύτερη αλλά και καθαρότερη περιφέρεια" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σπανός σε χθεσινές του δηλώσεις.

Κοντέινερ για τα ογκώδη απορρίμματα

Παράλληλα όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας η τοποθέτηση των κάδων για τα σκουπίδια θα γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι αποδεκτός από τις τοπικές κοινωνίες, ώστε οι πολίτες να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους κάδους (λ.χ. να βρίσκονται μπροστά από τις εισόδους των σπιτιών τους). Σύμφωνα με τον ίδιο με ευθύνη των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων θα εκπονηθεί μια ακόμη μελέτη για την τοποθέτηση μεγάλων κοντέινερ στις Δημοτικές Ενότητες (πρώην Δήμους) όπου οι δημότες, σύμφωνα με τον κ. Σπανό, θα μπορούν να πετούν τα παλιά έπιπλα, τα στρώματα και γενικώς ότι ογκώδες άχρηστο αντικείμενο, έτσι ώστε να μην παρατηρείται το γνωστό και κατά καιρούς συνηθισμένο φαινόμενο να υπάρχουν αυτοσχέδιες χωματερές σε αρκετά σημεία των χωριών, όπου οι κάτοικοι εναποθέτουν σκουπίδια ανεξέλεγκτα, ενέχοντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία και παράλληλα υποβαθμίζοντας αισθητικά τις περιοχές. Να επισημανθεί ότι η αποκομιδή των μεγάλων αντικειμένων από τα κοντέινερ θα γίνεται με ευθύνη του Δήμου Τρικκαίων.

Δημιουργία εθελοντικών ομάδων

Ο κ. Σπανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια και να συγχαρεί για την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Τοπική Κοινότητα Πλατάνου και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρός της Απόστολος Βάλλας, με τη συγκρότηση ομάδας εθελοντών δημοτών οι οποίοι θα ασχολούνται με την καθαριότητα και τον ευτρεπισμό της κοινότητας, δεντροφυτεύσεις κλπ. Τα μέλη της Τ.Κ. Πλατάνου ήρθαν σε επαφή με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας ώστε να υπάρχει πλαίσιο αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών. "Στόχος μας είναι να κάνουμε μια δυναμική ομάδα που να είναι κοντά στους πολίτες και το Δήμο. Αυτό μου δίνει μια δύναμη και πιστεύω ότι θα γίνουν κι άλλες εθελοντικές ομάδες, ώστε να ζωντανέψει η πόλη μας" είπε χαρακτηριστικά.