επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Έκθεση βιβλίου με τη συμμετοχή του Καλαμπακιώτη Παύλου Μπαλογιάννη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο «Το βιβλίο – Διαχρονική πορεία στην εκπαίδευση του Έλληνα» άνοιξε τις πύλες τις πριν λίγο καιρό, στην οποία εκτίθεται και η πλούσια συλλογή παλιών σχολικών βιβλίων του Καλαμπακιώτη συμβολαιογράφου κου Παύλου Μπαλογιάννη.
Η έκθεση που είναι αφιερωμένη στο έργο και τη μνήμη της μεγάλης ελληνίστριας Jacquelline De Romilly λειτουργεί στο Κέντρο Γαία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 30 Ιουνίου και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου.


Στα εγκαίνια της έκθεσης την οποία επιμελήθηκε ο μουσειολόγος Π. Ζαμπέλης μίλησαν η Πρόεδρος του μουσείου και Πρέσβειρα του παιδικού και εφηβικού βιβλίου κα Νίκη Γουλανδρή, η Υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, ο ιστορικός του βιβλίου κος Κων/νος Στάικος και ο ιστορικός της εκπαίδευσης κος Αλέξης Δημαράς.

Στην έκθεση εκτός από την πλούσια συλλογή βιβλίων του κου Παύλου Μπαλογιάννη, η οποία αριθμεί 4000 αντικείμενα που έχουν συνάφεια με την εκπαίδευση με αφετηρία τις απαρχές του Ελληνικού κράτους, εκτίθενται επίσης συναφή εκθέματα από τις βιβλιοθήκες του Ωνάσειου Ιδρύματος και του Σπύρου Λοβέρδου. Η βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών προσφέρει τη συμβολή της Γαλλικής ποίησης στον ίδιο σκοπό.

Να πούμε επίσης ότι ο κος Μπαλογιάννης έχει αναφέρει πως υπάρχει στη σκέψη του να λειτουργήσει και στην πόλη μας την Καλαμπάκα έκθεση με βιβλία από την πολύτιμη συλλογή του.