επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ανατροπή με Μόσιαλο στο Οικονομικών (;)

«Φουντώνουν» οι συζητήσεις και τα σενάρια για τα πρόσωπα τα οποία θα εμπιστευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να στελεχώσουν κρίσιμα κυβερνητικά πόστα, στον επικείμενο ανασχηματισμό, που σύμφωνα πλέον με όλες τις ενδείξεις βρίσκεται προ των πυλών, και χρονικά προσδιορίζεται για το διάστημα εντός των επόμενων δυο εβδομάδων.
Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς όλοι συνομολογούν ότι για να έχει αποτέλεσμα ο ανασχηματισμός, και να προσδώσει δυναμική στην Κυβέρνηση, θα πρέπει να αντικατασταθεί ο
 Υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί η αίσθηση του νέου ξεκινήματος, και το ΠΑΣΟΚ να μηδενίσει το κοντέρ. Το «Statesmen» έχει αποκαλύψει ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι το στέλεχος που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, με την Άννα Διαμαντοπούλου να ακολουθεί ως ισχυρό αουτσάιντερ, λόγω του τεχνοκρατικού προφίλ της, και των διασυνδέσεών της στην Ευρώπη.

Σύμφωνα ωστόσο με νεώτερες πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει μια ακόμη περισσότερο ανατρεπτική κίνηση, που θα συνεπάγεται τη μετακίνηση σε θέση «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας, του βουλευτή Επικρατείας και προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, Ηλία Μόσιαλου. Ο κ. Μόσιαλος καθηγητής με αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό, είναι στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, και ο Πρωθυπουργός του έχει αναθέσει την προεδρία της Επιτροπής Σοφών για τη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μια πολιτική στην οποία ποντάρει πολλά η Κυβέρνηση.

Λόγω των συχνών επαφών του με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο Ηλίας Μόσιαλος φαίνεται ότι έχει κερδίσει πόντους στις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι των δανειστών να εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ τα ηνία της ελληνικής οικονομίας.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της υποψηφιότητας Μόσιαλου, αποτελεί το γεγονός ότι ως βουλευτής Επικρατείας, δεν έχει απευθείας δέσμευση με «εκλογική πελατεία», ούτε και ενδιαφέρεται να πολιτευτεί σε κάποια περιφέρεια, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Επομένως, θα του είναι περισσότερο εύκολο να προχωρήσει στις ρήξεις που απαιτούνται στην οικονομία, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.