επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 και ώρα 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα το ΠΑΜΕ Τρικάλων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων, την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), την ΠΑΣΕΒΕΕ, και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).
Προς τούτο και με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,οι εκπρόσωποι των ανωτέρω φορέων παραχώρησαν συνέντευξη τύπου μέσω της οποίας απηύθυναν κάλεσμα,
κυρίως στις εργαζόμενες γυναίκες, να συσπειρωθούν και να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση της Παρασκευής.

Μιλώντας προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Τρικάλων κ. Βάσω Μπακάση, τόνισε πως στις σημερινές συνθήκες που το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές καταργούν τα δικαιώματα των εργαζομένων ένα – ένα δε χωρά κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή.

Απευθυνόμενη δε κυρίως προς τις γυναίκες είπε πως τόσο οι πλουτοκράτες, όσο και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, προσπαθούν να τις πείσουν, ότι η κατάσταση που ζούν σήμερα είναι μονόδρομος: Να υπάρχει ανεργία. Να αναγκάζονται οι εργαζόμενες να πληρώνουν για την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία. Να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Να κλείνουν οι επαγγελματίες τα μαγαζιά πνιγμένοι στα χρέη. Να πουλάνε οι αγρότες τα χωράφια τους, γιατί δεν μπορούν να τα καλλιεργήσουν. Να επιλέγουν τα νέα ζευγάρια να μην κάνουν οικογένεια, κάτω από το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο. Να απολύονται οι νέες γυναίκες επειδή μένουν έγκυες. Να δουλεύουν όποτε και για όσο η εργοδοσία τους χρειάζεται και με όποιο μισθό τη συμφέρει.

Μονόδρομος όμως για τις εργαζόμενες δεν είναι η εξαθλίωση και η ανασφάλεια, είπε η κ. Μπακάση. Μονόδρομος είναι το αντιπάλεμα αυτής της πολιτικής που τις θέλει σύγχρονους δούλους, υποταγμένους στα συμφέροντα των εργοδοτών, στους νόμους της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μονόδρομος είναι η οργανωμένη ταξική πάλη, η σύγκρουση, η ρήξη και η ανατροπή. Ο αγώνας για ένα δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες τους, όπου τα πλούτη που παράγουν και καρπώνεται μια χούφτα καπιταλιστών θα είναι ιδιοκτησία του λαού, θα τους εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, τη ζωή που αξίζει σ' αυτές και τις οικογένειές τους.

Γι' αυτό και όπως τόνισε, ένα είναι το διαχρονικό δίλημμα για το λαό, τις γυναίκες, τη νεολαία. Υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση ως την τελική νίκη.

"Σήμερα – είπε - δεν είμαστε μόνες, υπάρχει η Κοινωνική Συμμαχία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Αυτή δίνει δύναμη στη δύναμή μας. Εκφράζει την ενότητα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Διεκδικεί αιτήματα που μπήγουν το μαχαίρι βαθιά στα αίτια της κρίσης, που ξεπερνούν διαχειριστικές λογικές και στέκονται απέναντι στα συμφέροντα των μονοπωλίων, γιατί όσο οι πολυεθνικές κερδίζουν, τόσο ο λαός χάνει".

Η κ. Μπακάση ζήτησε επίσης από τις μισθωτές, τις άνεργες, τις νέες εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανωθούν στο ΠΑΜΕ, στις Επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, στο ΜΑΣ και στους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ, διότι, όπως τόνισε, κανένας αγώνας δεν έχει θετικό αποτέλεσμα χωρίς τη συμμετοχή των γυναικών, χωρίς τη σύμπραξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.

Ακόμα ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στον αγώνα για:

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ωρο – 5θήμερο – 35ωρο, κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, καμία κατάργηση της Κυριακής αργίας. Καμία κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

• Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

• Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για τις μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

• Αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

• Κρατικούς δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού. Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.

Τέλος ανάφερε ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί σταθμό κλιμάκωσης στον πόλεμο κατά της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ, των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

"Τιμούμε τους αγώνες του χθες και συνεχίζουμε στην ίδια ρότα ως το τέλος. Οι αγώνες του αύριο – οι δικοί μας αγώνες – να είναι ακόμη πιο τρανοί, ακόμη πιο δυναμικοί, ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Να ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Ένα μέλλον απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο" κατέληξε η κ. Μπακάση.

Να αναφέρουμε ότι στη συνέντευξη παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι των άλλων συλλόγων και σωματείων του συνδιοργανώνουν τη συγκέντρωση της Παρασκευής, ήτοι από τον Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων η κ. Ντίνα Τσιούβα που έκανε και μία σύντομη αναφορά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, από την ΠΑΣΕΒΕ ο κ. Θαν. Τσιάμης, από την ΠΑΣΥ ο κ. Γ. Κελεπούρης και από τους συνταξιούχους ΙΚΑ ο κ. Ηλ. Ζωγράφος.Πρωινός λόγος