επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Όχι στο έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών του λαού, όχι στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων», από την ΠΑΣΥ Τρικάλων

Η πολιτική της ΚΑΠ, της Ε.Ε καθώς και των ελληνικών Κυβερνήσεων ερήμωσαν την ύπαιθρο, ξεκλήρισαν εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς αγρότες, μείωσαν δραστικά το εισόδημα μας και διέλυσαν τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα της χώρας μας.
Με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση εντείνεται πιο πολύ η ερήμωση της υπαίθρου και των χωριών μας, υποβαθμίζεται παραπέρα το επίπεδο παροχής γνώσης άρα και το μορφωτικό επίπεδο των
μαθητών, μπαίνουν νέοι ταξικοί φραγμοί στην γνώση για τα παιδιά των αγροτικών οικογενειών.

Αυτό που επιδιώκουν είναι να στοιβάξουν τα παιδιά της αγροτικής οικογένειας, σε πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, φτηνούς, καταρτίσιμους εργαζόμενους. Σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς. Σχολεία δηλαδή της "αγοράς", με διαφορετικό πρόγραμμα το καθένα και στόχο τη γρήγορη και "εύπεπτη" γνώση που πολύ γρήγορα θα απαξιώνεται.

Τα σχέδια αυτά, μαζί με τον "Καλλικράτη", οδηγούν σε σχολεία που προοπτικά θα "ανήκουν" στους δήμους και στις επιχειρήσεις, δηλαδή θα "κυνηγούν" χορηγούς για την οικονομική τους επιβίωση, ενώ οι γονείς θα καλούνται να πληρώνουν ακόμα περισσότερα για το "καλό του σχολείου".

Ήδη, σήμερα σε πολλά σχολεία, οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για τις καθημερινές, έχουν περικοπεί τα κονδύλια για την μεταφορά των μαθητών, ενώ με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες δεν αναφέρεται πουθενά η ευθύνη του κράτους για τη μεταφορά αυτών των μαθητών!

Η απόφαση αυτή, από κοινού με την κατεύθυνση για 25άρια - 30άρια τμήματα, το δραματικό περιορισμό των διορισμών, τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών του λαού. Χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα.

Επίθεση δηλαδή, τόσο στην τσέπη των εργαζόμενων-γονιών, όσο και στα μυαλά των μαθητών.

Η ΠΑΣΥ καλεί την Ομοσπονδία, τους αγροτικούς συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα και τους αγρότες-κτηνοτρόφους να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης στα χωριά για:

Για παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Για σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Να μην περάσουν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.

Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.

Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία.

Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις.

Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.

Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση».