επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Τα γκάλοπ φέρνουν εκλογές; Δύο σενάρια και δύο πιθανές ημερομηνίες

Το τελευταίο γκάλοπ της ALCO που δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα αλλά και τα προηγούμενα της VPRC στα Επίκαιρα, της PULSE στον Ελεύθερο Τύπο και της RASS στο Παρόν δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υφίσταται ραγδαία φθορά με αποτέλεσμα η διαφορά της από τη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου να φθάνει πλέον στα όρια του στατιστικού λάθους. Τα αρνητικά αποτελέσματα στα γκάλοπ θεωρητικά απομακρύνουν το ενδεχόμενο της διενέργειας πρόωρων εκλογών.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι, οι οποίοι θεωρούν ότι ακριβώς επειδή έχει αρχίσει η ραγδαία
πτώση του ΠΑΣΟΚ που κατεβαίνει με το ασανσέρ να συναντήσει τη Νέα Δημοκρατία στο ισόγειο, είναι πιθανό ο Γιώργος Παπανδρέου να προκηρύξει εκλογές πριν τα ποσοστά του κόμματός του τον οδηγήσουν στο… υπόγειο.

Δύο είναι τα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Το πρώτο προβλέπει την προκήρυξή τους μεθαύριο, Τετάρτη, μετά το επικείμενο ναυάγιο των συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης με στόχο τη συναίνεση. Αν ο Παπανδρέου προκηρύξει εκλογές την Τετάρτη προλαβαίνει το σύστημα με λίστα, η εκπνοή του οποίου είναι την πρώτη Κυριακή του Απριλίου (3 Απριλίου).

Το δεύτερο σενάριο είναι η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 25ης Μαρτίου οπότε η πιθανότερη ημερομηνία είναι η Κυριακή των Βαΐων (17 Απριλίου).

Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι ο πρωθυπουργός δε θα θελήσει να πιει το πικρό ποτήρι του Μνημονίου και της πιθανής χρεοκοπίας, μόνος μέχρι τέλους…zoomnews