επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

ΝΟΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Πλήγμα για την περιφέρεια οι συγχωνεύσεις

«Ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στην ελληνική περιφέρεια επιφέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις αποφάσεις της Υπουργού Παιδείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Τρικάλων.Συμπληρώνει δε ότι «οι υποβαθμίσεις, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων, εμποδίζουν την ομαλή πρόσβαση των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργούν ανησυχία στους γονείς, τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και ζημιώνουν την οικονομική ζωή του τόπου μας.
Δεν προηγήθηκε ουσιαστικός διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς. Κατόπιν σοβαρών πιέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπέβαλαν εισηγήσεις στις οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας.

Παράλληλα με τις αποφάσεις αυτές θα αυξηθεί αλματωδώς το κόστος μεταφοράς των μαθητών. Μια υποχρέωση στην οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία οφείλει στους μετόχους των ΚΤΕΛ, στα ΤΑΧΙ και στους ιδιώτες μεταφορείς, τις δαπάνες δύο σχολικών ετών, 2009-2010 και 2010-2011.

Οι αποφάσεις της κ. Άννας Διαμαντοπούλου είναι επιζήμιες και ζητούμε την άμεση αναθεώρησή τους».