επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Στη γιάφκα του Βόλου βρέθηκε η προκήρυξη για την επίθεση κατά Καστανίδη

Σημαντικότατα χαρακτηρίζονται τα ευρήματα σε έναν από τους φορητούς υπολογιστές που βρέθηκαν στη γιάφκα του Βόλου. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ελπίζουν ότι έπεται και συνέχεια.Μεταξύ των ευρημάτων είναι η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την αποστολή εκρηκτικού πακέτου κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη και του μπαράζ αποστολής των 14 εκρηκτικών πακέτων την 1η και τη 2α Νοεμβρίου, καθώς και το κάλεσμα αλληλεγγύης προς την Άτυπη
Ομοσπονδία Αναρχικών εντόπισαν τα στελέχη της Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε έναν από τους τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρέθηκαν στο διαμέρισμα-γιάφκα της Νέας Ιωνίας του Βόλου.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στον υπολογιστή βρέθηκαν:
- αρχεία κειμένων τα οποία αποτελούν προσχέδια αλλά και τελική μορφή εγγράφου, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου. Αφορά, μεταξύ άλλων, σε ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή 14 δεμάτων – βομβών σε πρεσβείες, οργανισμούς και πολιτικά πρόσωπα διαφόρων χωρών. Υπογράφεται με τις ενδείξεις «ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 25/11/2010» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.

Το δεύτερο κλεμμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στο Βόλο- αρχεία κειμένου που αποτελούν την τελική μορφή εγγράφου, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και αφορά, μεταξύ άλλων, σε ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή εμπρηστικού πακέτου στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη. Yπογράφεται με τις ενδείξεις «Παράνομος Τομέας Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.

- αρχεία κειμένου που αποτελούν την τελική μορφή εγγράφου, που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και φέρει τον τίτλο «Διεθνές επαναστατικό μέτωπο ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ο. ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ (ΔΙΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011)». Υπογράφεται με τις ενδείξεις «ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.

Όπως προέκυψε από την ηλεκτρονική εξερεύνηση, οι προκηρύξεις και το κάλεσμα είχαν γραφτεί σε προγενέστερο χρόνο από την αποστολή και δημοσιοποίηση τους. Οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι και στους υπόλοιπους έξι υπολογιστές -που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε Χολαργό και Βόλο- να εντοπιστούν παρόμοια σοβαρά επιβαρυντικά στοιχεία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της αναζήτησης είναι φυσικά η προκήρυξη που αφορούσε την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο στη Λουίζης Ριανκούρ.

Παράλληλα, σε παρκάκι στην περιοχή Αγίων Αναργύρων του Βόλου, στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, βρέθηκε ένα αυτοκίνητο, χρώματος μολυβί, μάρκας Nissan το οποίο είχε κλαπεί στις 10 Μαρτίου από την περιοχή του Βόλου και έφερε πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε επιβατικό αυτοκίνητο Nissan Sunny πράσινο, του οποίου η άδεια κυκλοφορίας είχε εκδοθεί στο νομό Αττικής.

Η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε εντός του διαμερίσματος-γιάφκα της οδού Ελλησπόντου 53.Αυτοκίνητο με το οποίο οι συλληφθέντες φέρονται να ετοίμαζαν ληστεία Το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο απέχει περίπου 1500 μέτρα από το διαμέρισμα και είχαν παραποιηθεί εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά του, για να μην είναι αναγνωρίσιμο.

Το συγκεκριμένο όχημα σύμφωνα με τους αστυνομικούς θα το χρησιμοποιούσαν σε «ιδιότυπη» ένοπλη ληστεία τράπεζας, στην οποία επρόκειτο να προχωρήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα, αλλά συνελήφθησαν.

Η Ελληνική Αστυνομία υπενθύμισε στους πολίτες τους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 στους οποίους μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου, για να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω άτομα.Newsit