επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Eνημέρωση για τον “Καλλικράτη” και τα οικονομικά των νέων δήμων

 Συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ. το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Τρικάλων με βασικό θέμα τα οικονομικά δεδομένα των νέων δήμων.
Η συνεδρίαση της ΤΕΔΚ θα γίνει με την παρούσα σύνθεση καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό διάταγμα από το υπουργείο Εσωτερικών για την κατάργησή των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων και την θεσμοθέτηση των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.Η υπογραφή αυτού του διατάγματος θα καθορίσει άλλωστε και την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση της ΤΕΔΚ που αποφασίστηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μιχ. Ταμήλος, αυτή θα
πραγματοποιηθεί εφόσον υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα για τη δημιουργία της νέας ΠΕΔ και εφόσον καταργηθούν τα περιφερειακά γραφεία των ΤΕΔΚ.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα γίνει ενημέρωση για τον "Καλλικράτη" και τα οικονομικά δεδομένα στους νέους δήμους. Αναμένεται να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της περιοχής και να αποσταλούν υπό τη μορφή ψηφίσματος ή υπομνήματος, στα συναρμόδια υπουργεία, από το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων.

Πάντως ο κ. Ταμήλος ανέφερε χθες πως πληροφορήθηκε ότι έχει υπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία και θα κοινοποιηθεί σύντομα στους δήμους, η απόφαση για την απόδοση του 50% των παρακρατηθέντων στους δήμους, αλλά και της πρώτης δόσης της ΣΑΤΑ. Μόνο που, όπως χαρακτηριστικά είπε, η διάθεση αυτών των ποσών, που ποικίλουν ανάλογα με τον δήμο, δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν όλοι σχεδόν οι δήμοι και κυρίως ως προς την υλοποίηση κάποιων έργων μέσω προγραμμάτων, όπως είναι το πρόγραμμα «Θησέας», τα οποία έχουν «παγώσει» με αποτέλεσμα να παραμένουν ημιτελή και οι εργολάβοι να είναι απλήρωτοι.

Το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα ασχοληθεί και με διάφορα άλλα θέματα που περιλαμβάνονται στην Ημερήσια Διάταξη όπως η αποδοχή του ποσού των 24.000 ευρώ για τη συμμετοχή της ΤΕΔΚ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα κ.ά.Πρωινός λόγος