επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δικαίωση εργαζομένων στα stages από το Πρωτοδικείο

Δικαιώνει με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τους συμβασιούχους εργαζόμενους στo πρόγραμμα stage του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας! Η απόφαση υποχρεώνει τον Οργανισμό να αποδέχεται κανονικά τις υπηρεσίες τους και να καταβάλει τις αποδοχές τους. Είχε προηγηθεί η προσωρινή διαταγή με το ίδιο περιεχόμενο από το Μονομελές Πρωτοδικείο, ενώ απομένει η εκδίκαση σε λίγες εβδομάδες της κύριας αγωγής εννέα εργαζομένων, που με δικηγόρο τον εργατολόγο κ. Περπατάρη προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.


Οι ίδιοι εργαζόμενοι πάντως καταγγέλλουν ότι από τον περασμένο Ιανουάριο που εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή, ο ΟΕΚ δεν καταβάλλει τις αποδοχές τους, παρότι προσέρχονται κανονικά στις εργασίες τους.

Οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι των stage παραμένουν επίσης ανασφάλιστοι, ακόμα και στο… ΙΚΑ, όπου επίσης υπάρχει αντίστοιχο ζήτημα εφαρμογής των αποφάσεων της Δικαιοσύνης. Εκεί, παρά την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων από τον περασμένο Δεκέμβριο, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, στο αρμόδιο για την ασφάλιση Ίδρυμα της Πολιτείας!

Οι εργαζόμενοι προσδοκούν τώρα να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Υγείας και να επιβάλλουν το αυτονόητο σε μια οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία, μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής: να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης από κρατικούς οργανισμούς και ιδρύματα. Να πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους δηλαδή και να μην δουλεύουν σε καθεστώς «μαύρης εργασίας». Ζητάνε πολλά;…