επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στο Προάστιο

Ένοπλη ληστεία έγινε σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Αυγούστου και συγκεκριμένα περί ώρα 13.52στην Α.Τ.Ε. Προαστίου με τους δράστες να πυροβολούν και να φεύγουν με τα χρήματα ενώ η αστυνομία κάνει εκτεταμένους ελέγχους για τον εντοπισμό τους.
Τρεις  άνδρες αγνώστων στοιχείων ταυτότητας  μετέβησαν στο υποκατάστημα Αγροτικής Τράπεζας Προαστίου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με αποκριάτικες μάσκες, εισέβαλλαν από την κεντρική θύρα εισόδου (η οποία δεν ήταν κλειδωμένη) σπάζοντας το τζάμι με τον υποκόπανο κυνηγετικής καραμπίνας.
Οι δράστες έφεραν  οι δύο  καραμπίνες και ο ένας  πιστόλι, απείλησαν υπαλλήλους και παρισταμένους πελάτες τής Τράπεζας  και ο  συνεργός που κρατούσε πιστόλι, πυροβόλησε τέσσερις  φορές προς τις κάμερες ασφαλείας, προκαλώντας σ’  αυτές φθορές ενώ επιπλέον τις κατέστρεψαν χρησιμοποιώντας ως εργαλείο έναν καλόγερο ρούχων. Κατευθύνθηκαν προς τα  ταμεία και αφού ερεύνησαν τα συρτάρια αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια ζήτησαν από τους υπαλλήλους να ανοίξουν το Α.Τ.Μ. με τη χρήση του σχετικού κωδικού  απειλώντας τους  ότι διαφορετικά θα τους  σκοτώσουν. Ο υπεύθυνος υπάλληλος του Α.Τ.Μ. αναγκάστηκε να το ανοίξει και οι δράστες αφού πήραν  τα χρήματα, επιβιβάσθηκαν σε  επιβατικό Ι.Χ. αυτ/το μάρκας VW GOLF,  με το οποίο διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν ανέρχεται περίπου στις 35.000 Ευρώ. Για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών της νέας ληστείας σε τράπεζα της Δυτικής Θεσσαλίας, διεξάγονται εκτεταμένες αναζητήσεις.