επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Χρυσοθήρες ψάχνουν για λίρες στην πλατεία της Χρυσομηλιάς

Απίστευτη και όμως αληθινή είναι η ιστορία που βιώνει αυτές τις ημέρες ένα μικρό χωριό του Δήμου Κλεινοβού αυτό της Γλυκομηλιάς. Πριν μια εβδομάδα κάτοικος του χωριού άκουσε έναν παράξενο θόρυβο που προερχόταν από την πλατεία. Όταν πλησίασε είδε τρεις άνδρες άγνωστους για αυτόν να απομακρύνονται από τον χώρο αφού αντιλήφτηκαν την παρουσία του.
Δεν πρόσεξε κάτι το ιδιαίτερο εκείνη την στιγμή παρά μόνο πως η παρουσία των τριών ανδρών ήτο ύποπτη. Το πρωί διηγούμενος την ιστορία στους χωριανούς του πήγαν στον χώρο για να διαπιστώσουν αν κάτι κάναν οι τρεις άνδρες και δεν το πρόσεξαν
Παρατηρώντας τον τεράστιο πλάτανο στην πλατεία του χωριού πρόσεξαν πως οι άγνωστοι με μια σέγα προσπάθησαν να ανοίξουν τρύπα στον κορμό του.
Δεν έδωσαν συνέχεια στο θέμα έως την προσεχή Κυριακή όταν οι τρεις άγνωστοι εθεάθησαν και πάλι στο χωριό τους.
Αυτή την φορά ήταν εφοδιασμένοι με τρία βενζινοπρίονα και άρχισαν να κόβουν το δέντρο.
Ο υπερβολικός θόρυβος ξύπνησε τους περίοικους της πλατείας όπου άρχισαν να φωνάζουν με αποτέλεσμα να διώξουν τους παρείσακτους.
Από τις διάφορες συζητήσεις που γίναν αργότερα διαπιστώθηκε πως ο λόγος που βρέθηκαν οι άγνωστοι στην Γλυκομηλιά ήταν ένας και μοναδικός.
Ψάχνουν να βρουν τον θησαυρό (λίρες) που κάποιος έκρυψε στην κουφάλα του γέρου πλάτανου.
Ειδοποιήθηκε ο Δήμαρχος όπου μετέβη στην περιοχή και διαπίστωσε πως το δέντρο έχει «τραυματιστεί» άγρια από τους χρυσοθήρες.
Δήλωσε στην στήλη μας πως εντός των ημερών θα ενημερώσει τις Αστυνομικές Αρχές για το συγκεκριμένο συμβάν.
Πάντως ο κ. Ζαχαράκης επιβεβαίωσε τις φήμες που υπάρχουν για την ύπαρξη τριών σακουλιών με λίρες στην καρδιά του πλατάνου.
Είπε μάλιστα πως πιέζεται έντονα από τους κατοίκους να ξεκινήσει την διαδικασία αδειοδότησης ώστε να ερευνηθεί τάχιστα η τοποθεσία για την ύπαρξη του θησαυρού.
Δεν ξέρω αν η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας έχει συντελέσει στο γεγονός όλοι μας να βλέπουμε γύρω μας θησαυρούς όμως αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι ο πλάτανος δεν θα σκιάζει την πλατεία για πολύ καιρό ακόμη!!! ερευνα