επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Φουντώνει η «φωτιά» των πρόωρων εκλογών

Φουντώνει η αντιπαράθεση που ξέσπασε στη χώρα μας με αφορμή τις συζητήσεις για πιθανές πρόωρες εκλογές. Ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε πάντως να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους, οι οποίοι φαίνονται έντονα δυσαρεστημένοι. Φουντώνει η «φωτιά» που άναψε η συζήτηση για πιθανές πρόωρες εκλογές, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες προσπάθησε να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους, οι οποίοι φαίνονται έντονα δυσαρεστημένοι από αυτό το ενδεχόμενο.Πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς
 πάσα κατεύθυνση, επισημαίνοντας τη βούληση τόσο της κυβέρνησής του, όσο και του λαού για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνεργάτες του, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου, εμφανίζεται αισιόδοξος πως η χώρα θα τα καταφέρει. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι εκβιάζει το λαό για μικροκομματικά συμφέροντα, δηλώνοντας όμως πως η ΝΔ είναι έτοιμη και για εκλογές.Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε ακόμα τον πρωθυπουργό ότι «παίζει με τους θεσμούς», ενώ του καταλόγισε «τάσεις βοναπαρτισμού». «Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει τα οικονομικά δεινά της χώρας «με αίσθηση ευθύνης».
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στον Αντώνη Σαμαρά ανακολουθία και άναρθρο πολιτικό λόγο.
Την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και του μνημονίου ζητούν τα κόμματα της Αριστεράς, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου.