επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οργανωμένοι και επικίνδυνοι

Φως στη δράση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος επιχειρούν να ρίξουν αστυνομικές και δικαστικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα στην εγκληματική οργάνωση συμμετέχουν έως και 200 άτομα.
Τον σκληρό πυρήνα αποτελεί ομάδα 10 -12 ατόμων, ενώ ως εγκέφαλος φέρεται 55χρονος πολιτικός μηχανικός, ο οποίος στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για υποθέσεις που σχετίζονται με παράνομο εμπόριο χρυσού και πολύτιμων λίθων.Συνεργοί του είναι τέσσερις δικηγόροι, οι οποίοι είχαν μεταξύ άλλων και ρόλο νομικών συμβούλων. Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης συγκαταλέγεται το ότι ο ένας από τους δικηγόρους είχε
γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη στην μόνιμη παρουσία του στο πανελ μεταμεσονύκτιας τηλεοπτικής εκπομπής!
Ως ο "υπαρχηγός" του κυκλώματος φέρεται πρώην κληρικός, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει και στα γεγονότα που αφορούσαν τη γνωστή (προ μερικών ετών) υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος.
Η οργάνωση χρησιμοποιούσε επίσης τρεις "μπράβους" για τις... δύσκολες αποστολές. Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 16 σπίτια και δύο κρησφύγετα όπου έχει βρεθεί μεγάλος όγκος ευρημάτων. Από εκεί προκύπτει ότι η δραστηριότητα του κυκλώματος ξεκινά το 1997.