επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Eτοιμο το κόμμα της κ. Μπακογιάννη...

Το «παρών» στις επόμενες εθνικές εκλογές –ακόμη κι αν αυτές διεξαχθούν αιφνιδιαστικά συντόμως, εκδοχή που η ίδια δεν αποκλείει– θα δώσει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και το κόμμα που ετοιμάζει. Oπως η ίδια εξομολογείται σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, ακόμη και τον Νοέμβριο, αν γίνουν εκλογές, ο νέος... σχηματισμός θα έχει συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα. Δεν κρύβει, ωστόσο, την προτίμησή της οι εξελίξεις να είναι ομαλές ώστε να έχει τον χρόνο οργάνωσης και ενίσχυσης του μηχανισμού της ανά την επικράτεια ώστε η εκλογική μάχη να δοθεί από καλύτερη αφετηρία. Aλλωστε, το καταστατικό και η οργανωτική δομή του νέου κόμματος, που θα αποτελείται από οργανώσεις ανά «καλλικρατικό» δήμο με άμεση
 διασύνδεση με το κέντρο και όχι διά «νομαρχιακών επιτροπών», είναι ήδη ώριμο στο μυαλό των στελεχών που πλαισιώνουν την πρώην υπουργό Εξωτερικών. Αναμένουν απλώς το «πράσινο φως» για την ανακοίνωση, κάτι που τοποθετείται μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Στις συνομιλίες της, η κ. Μπακογιάννη εμφανίζεται βέβαιη ότι οι μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό θα είναι ισχυρές και, μάλιστα, εκφράζει την αισιοδοξία ότι οι εκλογικές προοπτικές του νέου σχηματισμού θα είναι θετικές, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλότερα από τα εκτιμώμενα σήμερα ποσοστά. Η ανασύνθεση δε του πολιτικού σκηνικού θα είναι τέτοια, ισχυρίζεται η κ. Μπακογιάννη, που δεν αποκλείεται την επαύριο των εκλογών να αναζητηθούν ευρύτερες συναινέσεις για τη διακυβέρνηση. Σε αυτήν την περίπτωση, σημειώνει, το είδος και το εύρος των όποιων συνεργασιών θα κριθούν στον βαθμό σύγκλισης επί συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων.
Kathimerini.gr