επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση Χάιδου για μεταθέσεις–αποσπάσεις τρίτεκνων και πολύτεκνων υπαλλήλων Νοσοκομείων

Παρέμβαση για τις μεταθέσεις - αποσπάσεις τρίτεκνων και πολύτεκνων γονέων που υπηρετούν σε νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες υγείας της χώρας μας, έκανε προς το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Χάιδος. Συγκεκριμένα, ο Τρικαλινός Βουλευτής κατέθεσε μέσω της Βουλής προς το αρμόδιο Υπουργείο αναφορά, στην οποία τονίζει τα ακόλουθα: «Πολλές τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο Νομό μας, που ο ένας εκ των δύο γονέων υπηρετεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα ή σε άλλες υπηρεσίες υγείας της χώρας μας σε διαφορετική πόλη έχουν υποστεί οικονομική αφαίμαξη προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα που απαιτεί η συντήρηση δύο ή και τριών σπιτιών για τα μέλη της ίδιας οικογένειας, καθώς δε γίνονται μεταθέσεις ή αποσπάσεις που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τις παραπάνω οικογένειες.
Επειδή η παραπάνω κατάσταση, αφενός έχει γονατίσει οικονομικά τις τρίτεκνες αλλά και πολύτεκνες οικογένειες και αφετέρου έχει προβληματίσει τους γονείς που αναγκάζονται ..
να μένουν μακριά από τα παιδιά τους τα οποία έχουν σημαντικότατες ανάγκες και χρειάζονται και τους δυο γονείς δίπλα τους, σας παρακαλώ να εξετάσετε με ευαισθησία το μείζον κοινωνικό θέμα των μεταθέσεων-αποσπάσεων των ανωτέρω τρίτεκνων και πολύτεκνων γονέων και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.»