επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ημερίδα με θέμα ασύρματες επικοινωνίες διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων

Οριστικοποιήθηκε τελικά το πρόγραμμα της άκρως ενδιαφέρουσας ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων με θέμα τις συνέπειες από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας καθώς και τα ασύρματα δίκτυα που είναι εγκαταστημένα στην περιοχή των Τρικάλων. Αυτό μετά και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Λεπτοκαρυάς, Λογγακίου, Τρίκκης και Σωτήρας στην πρόθεση της εταιρίας e - trikala για την τοποθέτηση κεραίας wi - fi στο Άλσος Λογγακίου.
Στις εργασίες της ημερίδας με τίτλο Ασύρματες Επικοινωνίες «Ανοιχτή συζήτηση για ΟΛΑ τα ασύρματα δίκτυα» που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαΐου στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ως ομιλητές διάφοροι επιστήμονες Πανεπιστημιακών Σχολών, αλλά και ακτινοφυσικός ιατρός, προκειμένου να ρίξουν άπλετο φως στις άγνωστες πλευρές του θέματος που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες αρκετών περιοχών του Δήμου Τρικκαίων.



Το πρόγραμμα



Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:



18:30 Προσέλευση - Εγγραφές

19:00 Έναρξη ημερίδας - Καλωσόρισμα από το δήμαρχο Τρικκαίων Χρ. Λάππα

19:15 Τοποθετήσεις προσκεκλημένων επιστημόνων

1. Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Δρ. Ευθύμιος Καραμπέτσος, ηλεκτρολόγος - μηχανικός, υπεύθυνος του γραφείου Μη Ιοντιζούντων Ακτινοβολιών.



2. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Άγγελος Συρίγος αντιπρόεδρος, αρμόδιος του Τομέα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.



3. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών. Θεόδωρος Σαμαράς καθηγητής



4. Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Δρ. Άννα Μακρίδου ακτινοφυσικός - φυσικός Ιατρικής.



20:00 Τοποθετήσεις τοπικών παραγόντων - Συλλόγων

20:30 Διάλογος με τους ομιλητές

21:30 Λήξη της ημερίδας - Αποφώνηση από τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Απ. Κολότσιο.