επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

N.Λέγκας: Προκλητική η απόφαση για τα τμήματα των ΤΕΙ Τρικάλων

Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Ν. Λέγκας την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τα τμήματα των ΤΕΙ Τρικάλων τονίζοντας ότι η προσχεδιασμένη αυτή μεθόδευση στρέφεται εναντίον της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους που κατά καιρούς είχαν εκφραστεί.

Ο κ. Λέγκας, σε δηλώσεις του προς τα Μ.Μ.Ε εστιάζει στο γεγονός ότι ενώ το Τμήμα Αποκατάστασης και Ανακαίνισης Κτιρίων του ΤΕΙ Λάρισας με έδρα τα Τρίκαλα δεν υπάρχει στον μηχανογραφικό το οποίο θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι, το Τμήμα που φέρει ακριβώς τον ίδιο τίτλο και έχει το ίδιο αντικείμενο σπουδών με έδρα την Πάτρα, παραμένει στη λίστα. Ενώ ερωτηματικά προκύπτουν και για το δεύτερο τμήμα, αυτό των Δομικών Έργων, το οποίο «από ότι φαίνεται χάθηκε στο μηχανογραφικό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει .

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία έρχεται στη συνέχεια αυτής με την οποία καταργούνται βιώσιμες σχολικές μονάδες, αλλά και των ευρύτερων εξελίξεων οι οποίες πιστοποιούν τη συνεχή υποβάθμιση του Νομού Τρικάλων, επιβεβαιώνει ότι πίσω από τη σχετική φημολογία υποκρύπτονταν αλλότριες στοχεύσεις.

Η απόφαση αυτή αποκαλύπτει επίσης, σημειώνει ο Ν. Λέγκας, ότι η επίκληση της αδυναμίας εξασφάλισης γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης ήταν απλώς ένα πρόσχημα και άλλοθι στη φαρέτρα όλων αυτών οι οποίοι αποσκοπούσαν στην απαξίωση των εν λόγω τμημάτων. Βρίσκεται ακόμη σε πλήρη αναντιστοιχία με την προσπάθεια που κάνει η τοπική κοινωνία και οι φορείς της με στόχο τη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και την ισόρροπη ανάπτυξη.

Οι Σχολές αυτές ιδρύθηκαν με κόπο και αγώνες για τα Τρίκαλα.

Η απόφαση αυτή είναι σίγουρο ότι θα μας βρει απέναντι.

Κι αυτό γιατί:
Πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι σχολές είναι βιώσιμες, μετά και την ενίσχυσή τους από την ίδρυση και του 2ου Τμήματος.
Πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι προέκυψαν και μπορούσαν να προκύψουν επιπρόσθετα και προφανή οφέλη για την τοπική κοινωνία σε κοινωνικό, πολιτιστικό και ερευνητικό επίπεδο, καταλήγει στη δήλωσή του ο Ν. Λέγκας.