επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αγοραστός: Ενιαία θέση για τον Αχελώο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 -Συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Άρη Αλεξόπουλο και ζήτησε στοιχεία για να τα αξιοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη νομική της γραμμή
-Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι «η μερική μεταφορά του νερού του Αχελώου είναι θέμα ζωής για την Θεσσαλία χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στους γείτονές μας»
Κοινή δράση των συναρμόδιων Υπουργείων,
 της Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων για την έκφραση ενιαίας θέσης στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το θέμα του Αχελώου κατά τη συζήτηση στις 24 Μαΐου 2011 των 14 προδικαστικών ερωτημάτων που έχει υποβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας πρότεινε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στις συναντήσεις που είχε σήμερα με την Υπουργό Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Άρη Αλεξόπουλο.

Ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε να αποσταλούν το συντομότερο στοιχεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να αξιοποιηθούν στη νομική γραμμή που θα ακολουθήσει στο ΔΕΕ, ενώ επανέλαβε ότι «η μερική μεταφορά του νερού του Αχελώου είναι θέμα ζωής για την Θεσσαλία χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στους γείτονές μας».