επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες στα Εργατικά της Σωτήρας

Φαίνεται ότι μετά από αρκετό καιρό απραξίας με το θέμα της εκτέλεσης των εναπομεινασών παρεμβάσεων στις Εργατικές Κατοικίες της Σωτήρας προκειμένου αυτές να παραδοθούν στους δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, οι εργασίες ξεκινούν ξανά.

Την ευχάριστη αυτή είδηση μετέφερε χθες προς τους τοπικούς δημοσιογράφους με δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Χωροταξίας και Υποδομών του Δήμου Τρικκαίων Απόστολος Κολότσιος. "Είναι πολύ ευχάριστο το ότι υπήρξε μια συνεννόηση με τον
Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και με τους κατοίκους της Σωτήρας, μετά από ένα έλεγχο της αρχιτεκτονικής μελέτης διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου του οικισμού των Εργατικών Κατοικιών της Σωτήρας. Δηλαδή έγινε συνεννόηση πρώτον με τον ΟΕΚ, δεύτερον με την ΕΠΑΕ που έκανε τον έλεγχο και τρίτον με τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον κ. Κολότσιο το τοιχίο που έχει κατασκευαστεί στον οικισμό και που αποτέλεσε το μήλον της έριδος με τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων για την πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους "δεν είναι ούτε περιτείχιση, ούτε περίφραξη, αλλά είναι κατασκευή που βοηθάει στην υπόβαση και τη διαμόρφωση της βόρειας εισόδου – οδού του οικισμού του ΟΕΚ Σωτήρας", ανέφερε επί λέξη.

Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό να "καθηλωθεί" ο δρόμος σύμφωνα με την επιθυμία των ιδιοκτητών, καθώς «δε "χωνεύει" τα δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων και ένα άλλο, ότι θα αναγκαζόμασταν να κάνουμε σκαλοπάτια για την πρόσβαση στις κατοικίες κάτι που απαγορεύεται από τους Νόμους γιατί υπάρχουν ΑμΕΑ που δε μπορούν να ανεβαίνουν 15 σκαλιά για να πάνε στα σπίτια τους».

«Επομένως ο δρόμος θα γίνει στο επίπεδο που προβλέπονταν από τη μελέτη και ερχόμαστε εμείς τώρα ως Δήμος και ως Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας να κάνουμε μια προγραμματική σύμβαση που, ενώ τα χωράφια ήταν υψωμένα και εν συνεχεία καθηλώνονται, να τα μπαζώσουμε και να βάλουμε και ένα αγωγό», κατέληξε.

Πάντως ο κ. Κολότσιος επεσήμανε ότι η συνεργασία είναι αγαστή με τους κατοίκους της περιοχής, καθώς υπήρξε συμφωνία για το θέμα, επισημαίνοντας παράλληλα με έμφαση ότι το έργο του ΟΕΚ για την αποπεράτωση των Εργατικών Κατοικιών της Σωτήρας, έτσι ώστε να παραδοθούν στους κατοίκους, προχωρά.
Πρωινός λόγος