επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τρία αυτοκίνητα δώρισε η Δ.Ε.Κ.Α. στο Δήμο Τρικκαίων

Μπορεί οι καιροί που διανύουμε να είναι δύσκολοι οικονομικά και οι Δήμοι να μην παίρνουν ούτε χρήματα από επιχορηγήσεις, ούτε και κάποια άλλη δωρεά ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις στον παραπάνω κανόνα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το Δήμο Τρικκαίων στον οποίο περιέρχονται 3 ΙΧΕ αυτοκίνητα τα οποία δώρισε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης «ΔΕΚΑ» Τρικάλων
.

Την απόφαση για τη δωρεά των τριών οχημάτων επικύρωσαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων στη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία είχε πραγματοποιηθεί λίγο καιρό πριν.

Η απόφαση

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Δ.Ε.Κ.Α. Τρικάλων σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 25/2011 απόφασή του ενέκρινε τη δωρεά τριών (3) ΙΧΕ αυτοκινήτων της Κοινωφελούς ΔΕΚΑ Τρικάλων στο Δήμο Τρικκαίων και συγκεκριμένα των δύο (2) αυτοκίνητα μάρκας SKODA Felicia με αριθμό κυκλοφορίας ΤΚΡ 2517 και ΤΚΡ 2518 αντίστοιχα, καθώς και ενός (1) αυτοκινήτου μάρκας PEUGEOT 206 με αριθμό κυκλοφορίας ΤΚΗ 8672. Αυτό καθώς τα εν λόγω αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται από το Δήμο Τρικκαίων και συγκεκριμένα τα δύο από την Γεωπονική Υπηρεσία και το τρίτο από το τμήμα Καθαριότητας.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή καθώς σύμφωνα με το Νόμο 3852/2010 περί Καλλικράτη ανάλογες αποφάσεις που αφορούν δωρεές προς τους Δήμους θα πρέπει να λαμβάνονται από τα μέλη που απαρτίζουν την παραπάνω επιτροπή.

Παράλληλα στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης ελήφθη απόφαση για την εξουσιοδότηση του δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα προκειμένου να ενεργήσει αναφορικά με όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη μεταβίβαση των τριών οχημάτων, ενώ να μεριμνήσει και για τα ανάλογα έξοδα.
πρωινός λόγος