επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Έντονη κόντρα Οικονόμου – Ζιώγκου

Αν και η επιτροπή αρχικά συνεδρίαζε σε ηπίους τόνους, αφού η θεματολογία ήταν βατή, διαδικαστικού χαρακτήρα το ήρεμο κλίμα δεν άργησε να αντιστραφεί

Οι έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Κώστα Οικονόμου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου κ. Θανάση Ζιώγκου, καλά κρατούν και συνεχίζονται τόσο σε επίπεδο συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όσο και σε συνεδριάσεις των επιτροπών.
Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Φαρκαδόνας, όπου κυριάρχησαν οι διαξιφισμοί και οι εντάσεις μεταξύ των δυο αιρετών.
Αν και η επιτροπή αρχικά συνεδρίαζε σε ηπίους τόνους, αφού η θεματολογία ήταν βατή, διαδικαστικού χαρακτήρα, το ήρεμο κλίμα δεν άργησε να αντιστραφεί.


Αφορμή για την ένταση αποτέλεσε ο ορισμός δυο πληρεξούσιων δικηγόρων στο δήμο Φαρκαδόνας.

Ο κ. Ζιώγκος αντέδρασε έντονα επί του θέματος, καταλογίζοντας ευθύνες στο δήμαρχο ότι χρησιμοποιεί το δήμαρχο για να εξυπηρετήσει προσωπικούς στόχους, κάτι που δεν αποδέχτηκε ο κ. Οικονόμου, προκαλώντας την αντίδρασή του.

Ο κ. Ζιώγκος ισχυρίστηκε ότι ο δήμαρχος θέλει να ορίσει δυο δικηγόρους τους οποίους θα χρησιμοποιήσει αργότερα για την δίκη των μεταδημοτεύσεων που αφορούν τον πρώην δήμο Οιχαλίας την περίοδο του 2006.

«Η απόφαση της οικονομική επιτροπής να ορίσει δυο δικηγόρους στο δήμο ένας εξ αυτών που έχει αναλάβει την υπόθεση των μεταδημοτεύσεων στο πρώην δήμο Οιχαλίας αγγίζει τα όρια της απιστίας προς το δήμο. Ο δήμος Φαρκαδόνας δεν εμπλέκεται στην υπόθεση των μεταδημοτεύσεων της Οιχαλίας, και είναι φανερό ότι δεν έχει υποστεί καμιά ηθική βλάβη από την υπόθεση αυτή. Ο ορισμός νομικών για ανύπαρκτη ηθική βλάβη έχει ως στόχο να καλύψει τα έξοδα του κ. Οικονόμου για δικηγόρους του, (στην υπόθεση που έχω αθωωθεί από δυο εφετεία), γεγονός για το οποίο φέρει ποινικές ευθύνες», σημείωσε ο κ. Ζιώγκος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής, καθώς το θέμα δεν αφορά το δήμο Φαρκαδόνας, αλλά αποτελεί διαμάχη μεταξύ του ιδίου και του δημάρχου. Ερευνα