επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Με τους εφήβους καλαθοσφαιριστές ο Κ. Αγοραστός

Κ. Αγοραστός: «Από την Θεσσαλία έχουν αναδειχθεί στο μπάσκετ σπουδαίοι αθλητές, με ήθος και κοινωνική προσφορά, οι οποίοι δόξασαν τη γαλανόλευκη στα παρκέ όλου του πλανήτη» -Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων στο δείπνο προς τιμήν των εφήβων καλαθοσφαιριστών που μετέχουν στους αγώνες του 38ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στα Τρίκαλα
Τους εφήβους καλαθοσφαιριστές που μετέχουν στους αγώνες του 38ου Πανελλήνιου
Πρωταθλήματος Εφήβων Καλαθοσφαίρισης στο Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δείπνο που παρετέθη προς τιμήν των αθλητών στο «Φρούριο» (στο δείπνο παρακάθισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Ελένη Αργυροπούλου και κ.κ. Ντίνος Μπάρδας, Χρήστος Γακόπουλος, Ευθύμης Ρεντζιάς, Θανάσης Τσιάρας και Γιώργος Καπέλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος).

«Εκ μέρους όλων των Θεσσαλών καλωσορίζουμε στα Τρίκαλα, την Θεσσαλία τους εφήβους καλαθοσφαιριστές, τους προπονητές, τους διοικητικούς παράγοντες και τα μέλη των οικογενειών τους και ευχόμαστε σε όλους επιτυχίες στο παρκέ αλλά και ευχάριστη διαμονή», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι Τρικαλινοί, με την παροιμιώδη φιλοξενία τους θα κάνουν όλους τους συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα να νιώσουν πραγματικά σαν το σπίτι τους και να αποκομίσουν εμπειρίες και εικόνες από μια περιοχή της χώρας μας στην οποία έχουν φερθεί γενναιόδωρα τόσο η φύση όσο και ο ανθρώπινος πολιτισμός.
Η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα πρώτα της βήματα – τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός - έχει ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει έμπρακτα τέτοιες υψηλού επιπέδου διοργανώσεις οι οποίες έχουν προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας συμβάλλοντας στην ανάδειξη της περιοχής μας αλλά και δίνοντας το έναυσμα στις νέες και τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κεντρική προτεραιότητα να «αγκαλιάσει» η κοινωνία της Θεσσαλίας τον αθλητισμό και τον πολιτισμό καθώς πιστεύουμε ότι τα οφέλη για την κοινωνία συνολικά και καθένα ξεχωριστά είναι σημαντικά.

Πολύ περισσότερο θέλουμε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό η νέα γενιά βιώνοντας τη χαρά της άθλησης, της προσπάθειας, της συνεργασίας, της ευγενούς άμιλλας, του Ευ Αγωνίζεσθαι.
Η Ελλάδα και ειδικότερα η Θεσσαλία έχει μακρά παράδοση στον αθλητισμό. Ειδικά στο μπάσκετ από την Θεσσαλία έχουν αναδειχθεί σπουδαίοι αθλητές, με ήθος και κοινωνική προσφορά, οι οποίοι δόξασαν τη γαλανόλευκη στα παρκέ όλου του πλανήτη.
Θεωρούμε, συνεπώς, επιβεβλημένο οι ελληνικές ομάδες να δώσουν ακόμη μεγαλύτερο βάρος στην ανάδειξη και αξιοποίηση των ταλέντων που προέρχονται είτε από τις ακαδημίες τους είτε από άλλες ομάδες ιδίως στην περιφέρεια.
Από μια τέτοια εξέλιξη όλοι πιστεύω ότι θα αποδειχθούν ωφελημένοι.
Κατά πρώτο λόγο οι ίδιοι οι νέοι καλαθοσφαιριστές.
Οι ομάδες που θα αξιοποιήσουν το δυναμικό τους.
Οι φίλαθλοι που θα βλέπουν τα «παιδιά τους» στο τερέν και θα έχουν έναν επιπλέον λόγο να πάνε στο γήπεδο. Τώρα είναι η ώρα», προέτρεψε ο αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.