επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ερώτηση Α. Παπατόλια για την κατάργηση λύση του ΚΕΚ της ΚΕΝΑΝΕΜ Α.Ε.

ΕΡΩΤΗΣΗ των Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» ΘΕΜΑ: « Κατάργηση – λύση του ΚΕΚ της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. και μεταφορά του προσωπικού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας»
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Παρότι η Αιρετή Περιφέρεια διανύει ήδη τον τέταρτο μήνα της θητείας της, μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την κατάργηση – λύση του ΚΕΚ της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. και τη μεταφορά του προσωπικού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως δεσμευτήκατε κατά την προεκλογική περίοδο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Η καθυστέρηση στη λήψη και υλοποίηση αποφάσεων για το ΚΕΚ της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. αλλά και γενικότερα για την επιχείρηση στο σύνολό της, επιτείνει το πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, όχι μόνο λόγω μη πληρωμής της μισθοδοσίας τους αλλά και κυρίως λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η απουσία της δικής σας πολιτικής βούλησης για το τι μέλλει γενέσθαι και σε ποιο χρόνο. Ταυτόχρονα η καθυστέρηση κατάργησης του ΚΕΚ και μεταφοράς των εργαζομένων παράγει καθημερινά σημαντικό κόστος για την εταιρία, επιβαρύνοντας έτσι την οικονομική της κατάσταση.



Μέχρι σήμερα έχετε αναλωθεί στον διαρκή σχολιασμό του ζητήματος του χρέους της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε., ενώ δεν διαφαίνεται πουθενά η πολιτική σας βούληση να επεξεργασθείτε και να εφαρμόσετε μέτρα που θα επιλύσουν τα προβλήματα.



Είναι γνωστό επίσης ότι τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. οφείλονται κατά μείζονα λόγο, για να μην πούμε αποκλειστικά, σε μια μακρά χρονική περίοδο «παγώματος» των προγραμμάτων. Όσο καθυστερείτε να λάβετε αποφάσεις και να κάνετε τις επιλογές σας, το μόνο που πετυχαίνετε είναι να μεγιστοποιήσετε το πρόβλημα.



Εμείς σταθερά υποστηρίζουμε ότι η περιφερειακή αρχή οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. συνολικά. Υποστηρίζουμε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα πραγματικό ή νομικό ζήτημα που να εμποδίζει την άμεση κατάργηση – λύση του ΚΕΚ της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. και τη μεταφορά του προσωπικού του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 άρθρου 199 Ν.3852/2010.



Σύμφωνα με τα παραπάνω και ως ομάδα της μείζονος μειοψηφίας της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας ερωτούμε τι προτίθεται να πράξει ο κ. Περιφερειάρχης και σε ποιο χρόνο για το προκείμενο ζήτημα.







Οι ερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι :





Παπατόλιας Απόστολος



Μεργιαλής Δημήτρης



Λιακούλη Ευαγγελία



Αλεξάκος Φώτης



Κασσοπούλου Λώρεν



Αδαμάκη Εύη



Τσαλίκη Τζούλια



Βαγενά Αγγέλα



Σκούπρας Φώτης



Καλιακούδας Νίκος



Χρουμπ Ιωσήφ



Τσιάρας Θανάσης



Καπέλος Γιώργος