επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Εποικοδομητική η συνάντηση του Ν. Λέγκα με τις διοικήσεις του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας τη συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ. Ο πρώην Υφυπουργός χαρακτήρισε θετική την απόφαση να ανασταλούν οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, γεγονός που δείχνει την ευαισθησία των δύο επιχειρήσεων απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η δωρεάν μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία. Εξέφρασε δε την ελπίδα η κυβέρνηση να
τηρήσει τις υποσχέσεις της ώστε να μην δημιουργηθεί και πάλι πρόβλημα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, καθώς αυτό είναι το μείζον, όπως είπε χαρακτηριστικά.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ παρουσίασαν στο Ν. Λέγκα στοιχεία τόσο για την άνιση κατανομή των σχετικών κονδυλίων στους Νομούς της Θεσσαλίας, όσο και για την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους, η οποία αγγίζει τους 11 μήνες. Υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι το διάστημα που ήταν Υφυπουργός Οικονομικών ο Τρικαλινός πολιτικός δεν αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δύο επιχειρήσεων επισήμαναν ότι οι πιστώσεις που κατανεμήθηκαν για τις μετακινήσεις μαθητών τον Φεβρουάριο του 2010 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ήταν σημαντικά μειωμένες για το Νομό Τρικάλων. Τη στιγμή που σε όλους τους άλλους Νομούς της Περιφέρειας υπήρξε αύξηση, με αποτέλεσμα οι δύο επιχειρήσεις να έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους, γεγονός που τις οδήγησε στη ανωτέρω απόφαση. Τόνισαν ακόμη ότι δεν έχουν καταβληθεί οφειλόμενα ποσά ύψους 2.116.000 ευρώ για την περίοδο 2009-2010 και την τρέχουσα σχολική χρονιά τα οποία έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι δεν έχουν καταβληθεί και οι επιδοτήσεις από την υλοποίηση του προγράμματος «Συν- Κοινωνία» ύψους 625.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2010.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τις διοικήσεις τόσο του Υπεραστικού όσο και του Αστικού ΚΤΕΛ επιπλέον στοιχεία για το θέμα της κατανομής των κονδυλίων μεταξύ των Νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του Προγράμματος «Συν-Κοινωνία».

Τόνισε ότι τα στοιχεία αυτά σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει σε νέα παρέμβασή του στη Βουλή με στόχο την ορθή κατανομή των κονδυλίων αλλά και την οριστική και συνολική επίλυση του προβλήματος προς το συμφέρον κυρίως των μαθητών αλλά και των δύο επιχειρήσεων του Νομού.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υφυπουργός σε προηγούμενες παρεμβάσεις του για το θέμα επισήμανε τις επιπτώσεις της ενδεχόμενης ματαίωσης του Προγράμματος «Συν-Κοινωνία» κυρίως για τις απομακρυσμένες κι ορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων.