επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

48 μέλη στην επιτροπή διαβούλευσης του δ. Πύλης

Πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη παρθενική συνεδρίαση υπό την προεδρία του κ. Νίκου Τόλια
Μαζική ήταν η ανταπόκριση των φορέων και των πολιτών της Πύλης στην πρόσκληση της δημοτικής αρχής για τη συγκρότηση επιτροπής διαβούλευσης.
Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη το απόγευμα, υπό την προεδρία του δημάρχου Έργων κ. Νίκου Τόλια ο οποίος αντικαθιστούσε τον δήμαρχο κ. Κώστα Κουφογάζο που απουσίαζε στην Αθήνα. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν το πρόγραμμα τεχνικών έργων του διευρυμένου δήμου Πύλης, για το οποίο έγινε ενημέρωση από τον κ. Τόλια.
Στην επιτροπή που σύμφωνα με τον Καλλικράτη, δίνεται να έχει από 25 έως 50 μέλη, τελικώς, εξέφρασαν διάθεση συμμετοχής 48 εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πολίτες του νέου δήμου Πύλης. Από τους 48 οι 32 αιτήσεις αφορούν
εκπρόσωπους φορέων, όπως το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και σωματείων και οι 16 μεμονωμένους δημότες. Το σύνολο των αιτήσεων έγιναν δεκτές, οπότε όλοι οι ενδιαφερόμενοι μετέχουν στην επιτροπή διαβούλευσης.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση μετείχαν τα 42 από τα 48 μέλη οπότε υπήρχε απαρτία. Παρουσία του κ. Τόλια, αλλά και μηχανικών του δήμου έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα τεχνικών έργων του 2011 και ακολούθησε διαβούλευση και ψηφοφορία κατά την οποία το πρόγραμμα έλαβε 41 θετικές ψήφους και μία αρνητική.

Όπως δήλωσε ο κ. Τόλιας, τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ότι πρέπει να ξανασυνεδριάσουν προσεχώς, για να συζητηθεί ο κανονισμός λειτουργίας της. Ο κανονισμός που θα προκύψει από τη διαβούλευση θα τεθεί προς έγκριση σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύλης.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Έργων και προεδρεύων στη προχθεσινή συνεδρίαση, «η βούληση της δημοτικής αρχής είναι ο ρόλος της επιτροπής να μην είναι μόνο εθιμοτυπικός, αλλά ουσιαστικός». «Για το λόγο αυτό» πρόσθεσε, «δεν αρκεί μόνο η δική μας θέληση, αλλά και η βούληση των μελών της επιτροπής». Ερευνα