επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Οι μαθητές των Λυκείων κοντά στις Νέες Τεχνολογίες

Με ιδιαίτερη χαρά την εβδομάδα που μας πέρασε η ομάδα της e-trikala ενημέρωσε τους μαθητές δυο Λυκείων που μας επισκέφτηκαν σχετικά με τις νέες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, το 1ο Λύκειο Ρεθύμνου και το 5ο Λύκειο Πατρών ενέταξαν στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής τους εκρδομής την επίσκεψή τους στα Τρίκαλα ώστε να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες μέσα από το έργο του e-trikala καθώς επισης και να προτείνουν πρωτότυπες ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω εξέλιξη του όλου εγχειρήματος.Το 1ο Λύκειο Ρεθύμνου ολοκλήρωσε την διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του στο e-trikala την Τρίτη 29 Μαρτίου, ενώ είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα η επίσκεψη τους στην εταιρία Σούκος στην Λάρισα που δραστηριοποιείτε στα ρομποτικά συστήματα.
Επιπλέον την Παρασκευή 1η Μαρτίου το 5ο Λύκειο Πατρών στα πλαίσια προγράμματος Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιούνται φέτος στο σχολείο τους με θέμα "Η ιδανική μας πόλη" και συγκεκριμενα:
α) Ποδήλατο στη πόλη μας
β) Φωτογραφίες της πόλης
γ) Ιστοσελίδα
Τα παιδιά, όπως μας ενημέρωσαν, ψάχνοντας για ιδανικές πόλεις στην Ελλάδα "ανακάλυψαν" τα Τρίκαλα, πόλη με καινοτόμες δράσεις που αποσκοπούν στην καλυτέρευση και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη.

Οι επισκέψεις έγιναν στο Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου του e-trikala όπου οι κ. Γιώργος Βάλλας, Λουκάς Βαβίτσας και Γιώργος Γοργογέτας τους μίλησαν για τα έργα και τις υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν και τρέχουν στον Δήμο, συζητώντας με τα παιδιά και απαντώντας στις απορίες τους.