επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Διεξαγωγή άσκησης ορεινής διάσωσης στην περιοχή της Πύλης

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μέσω του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης διοργάνωσε στις 9 και 10 Απριλίου 2011 στην περιοχή της Πύλης Τρικάλων άσκηση – εκπαίδευση, για τα μέλη της ΕΟΔ από όλη την Ελλάδα, σε αντικείμενα σχετικά με τις διαδικασίες για τον εντοπισμό, τον απεγκλωβισμό, την παροχή πρώτων βοηθειών και την μεταφορά θύματος σε δύσβατο ορεινό πεδίο, καθώς και στην χρήση σύγχρονου εξειδικευμένου διασωστικού εξοπλισμού.
Ευχαριστούμε θερμά για την θετική ανταπόκριση, την συνεργασία και την συμβολή στην ομαλή διεξαγωγή της άσκησης τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κουφογάζο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πύλης κ. Κουτσονάσιο.

Πιστοποίηση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και στην χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή

Στα πλαίσια του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος, το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, πραγματοποίησε στις 2 - 3 Απριλίου 2011, στα Τρίκαλα, τον πρώτο κύκλο της εκπαίδευσης και ανανέωσης της πιστοποίησης των μελών της στην παροχή πρώτων βοηθειών, στοχεύοντας στην επιχειρησιακή ετοιμότητά τους.

Η εκπαίδευση – πιστοποίηση περιελάμβανε την παροχή πρώτων βοηθειών, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και την χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, και πραγματοποιήθηκε από έμπειρους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της EMP EUR.