επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Δωρεάν χρήση των ΕΑΚ από ερασιτέχνες ζητά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Πρωτοβουλία για να εξασφαλισθούν χορηγίες από τον ΟΠΑΠ στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ) όλης της χώρας ανέλαβε η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απέστειλε σήμερα Τετάρτη στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ επιστολή την οποία κοινοποιεί στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή και στην οποία αναφέρει:
«Μετά την απόφαση της κυβέρνησης, που μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καταργεί στην ουσία την επιχορήγηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ), η διοίκηση του
ΕΑΚ Λάρισας αποφάσισε τα σωματεία που προπονούνται στα κλειστά γυμναστήρια να πληρώνουν ενοίκιο (5 ευρώ για τον κάθε αθλητή) για τη χρήση των εγκαταστάσεων. Οι εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων της ευρύτερης περιοχής, μας εξέφρασαν την αδυναμία τους να καταβάλουν ποσό ενοικίασης καθότι τα έσοδά τους είναι πενιχρά.
Αποστολή του ΟΠΑΠ είναι η στήριξη του μαζικού αθλητισμού. Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης του οργανισμού, ο ΟΠΑΠ μπορεί και πρέπει να χρηματοδοτεί με ένα ποσό ετησίως όλα τα ΕΑΚ ώστε να εξυπηρετούνται οι αθλητές και αθλήτριες των συλλόγων χωρίς καμία επιβάρυνση. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια ρεαλιστική πρόταση προκειμένου και να προάγεται ο αθλητισμός και να συντηρούνται οι εγκαταστάσεις των ΕΑΚ, που είναι περιουσία του ελληνικού λαού», υποστηρίζει ο κ. Κ. Αγοραστός ο οποίος έχει συναντηθεί για το εν λόγω θέμα, παρουσία του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Κουρέτα, με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων της Λάρισας.