επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πρόταση για ενιαίο πολιτιστικό χώρο

Σχετική πρόταση στο ΕΣΠΑ αναμένεται να καταθέσει το επόμενο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή η οποία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτιστικού χώρου που θα περιλαμβάνει τις παλαιές φυλακές, το Κουρσούμ Τζαμί και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Μάλιστα ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας επισκέφθηκε αυτές τις μέρες τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων εκτιμάται πώς θα ανέλθει στα 3-4 εκατ. ευρώ.
Ακόμα ο κ. Λάππας τόνισε πως το κάθε συγκρότημα θα διατηρήσει τα δικά του χαρακτηριστικά, ενώ θα ανοιχθεί προς το ποτάμι και θα συνδεθεί με παρόχθιο δρόμο.

Η Δημοτική Κοινότητα

Τέσσερις είναι οι προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων για την αξιοποίηση του χώρου των παλιών φυλακών, όπως αναφέρθηκαν μετά από πρόσφατη συνεδρίαση.

Οι προτάσεις είναι:

- Να μετατραπεί σε στέγη αστέγων και να λειτουργεί εθελοντικά από τους δημότες προσφέροντας περίθαλψη και σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

- Να ενοποιηθεί ο χώρος των φυλακών, της εκκλησίας, του Τζαμιού και να αναδειχθεί η αρχιτεκτονική τους σαν συγκρότημα. Σαν σύμβολο το κτίριο έχει ιστορική σημασία και δεν πρέπει να γκρεμιστεί. Αφού αναμορφωθεί ο χώρος να γίνει πολιτιστικό κέντρο για τη ζωή και το έργο του Τσιτσάνη καθώς και άλλων Τρικαλινών καλλιτεχνών.

- Να απελευθερωθεί ο χώρος από όλα τα κτίσματα εκτός από το ιστορικό κτίριο και να αποδοθεί στους δημότες.

- Να κατεδαφιστούν όλα τα παλιά κτίρια και να δημιουργηθεί νέο κτίριο για δημοτική χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκίνησε η διαβούλευση με τις 4 αυτές προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων. Να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Κοινότητα, μετά από έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κατέγραψε όλα τα έργα που θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να γίνουν στα διαμερίσματα της Δημοτικής Κοινότητας και τα έθεσε υπόψη του Αντιδημάρχου κ. Κολότσιου ώστε να αξιολογηθούν και να ενταχθούν όσα είναι δυνατόν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου για το 2011. Για τον ιστό της πόλης προτείνεται αποστραγγιστικό έργο ομβρίων στο γήπεδο της Μπάρας για την απομάκρυνση των υδάτων που λιμνάζουν στην βορειοδυτική γωνία του γηπέδου. Βελτίωση των υποδομών στο γήπεδο της Μπάρας και κατασκευή μεταλλικών κερκίδων στο βορειοδυτικό τμήμα του γηπέδου. Κατασκευή φρεατίου ομβρίων στο μέσο της οδού Φιλίππου και στην οδό 5ου Συντάγματος(οικία Ντιροκάλτση) για την συλλογή λιμναζόντων υδάτων.

Αλλαγή κουφωμάτων στο κτιριακό συγκρότημα του 2ου Γυμν. - 2ου Λυκείου Τρικάλων, ανακαίνιση των δημοτικών τουαλετών στην πλατεία Κιτριλάκη και κατασκευή νέων στην πλατεία Δικαστηρίων κοντά στην λαϊκή αγορά κ.ά. Eρευνα