επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

«Ζωτικής σημασίας εθνική αποστολή η στήριξη των αγροτών»

Την αναγκαιότητα στήριξης της ελληνικής παραγωγής «με την υιοθέτηση μιας αναπτυξιακής και εισοδηματικής πολιτικής υπέρ της γεωργίας και των αγροτών» και όχι στη συνέχιση «μίας επιδοτούμενης λογικής η οποία όμως δεν οδηγεί μεσοπρόθεσμα πουθενά» επισημαίνει η υπεύθυνη Περιφερειακών ΜΜΕ της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θέκλα Παρασκευούδη, επ’ αφορμή των σημερινών εκδηλώσεων μνήμης των 101 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών Αγροτών το 1910.
Η κ. Παρασκευούδη σημειώνει μεταξύ άλλων πως άπαντες οφείλουν «με απόλυτη υπευθυνότητα, να επαναπροσδιορίσουν στόχους, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας,


γιατί η επιβίωση του αγροτικού πληθυσμού στην Ελλάδα της κρίσης, δεν είναι υποχρέωση, αλλά ζωτικής σημασίας καθήκον και εθνική αποστολή».

Υπενθυμίζει δε, πως το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου η Δημοκρατική Συμμαχία μέσα από το προσυνέδριο για την αγροτική οικονομία το οποίο θα πραγματοποιηθεί «στην «καρδιά» της αγροτιάς την Λάρισα, θα επιχειρήσει να αγγίξει τα πραγματικά προβλήματα του Θεσσαλού αγρότη και μέσα από προτάσεις να παρουσιάσει ένα εφαρμόσιμο και προπαντός βιώσιμο αγροτικό μοντέλο ανάπτυξης. Ένα μοντέλο που θα αποτελέσει τον κορμό του υπό διαμόρφωση αγροτικού προγράμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Η Λαρισαία πολιτικός καταλήγει πως «μέσα από μία πραγματική ανασυγκρότηση της ελληνικής υπαίθρου και μία ανταγωνιστική γεωργία, η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει την εξέχουσα θέση που της αρμόζει στην παγκόσμια αγορά και η Ελληνική ύπαιθρος θα είναι βιώσιμη».