επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) Τρικάλων διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στα ΕΠΑΛ του Νομού Τρικάλων με τίτλο «Ημέρες Καριέρας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ», με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τις δυνατότητες και τις προοπτικές που τους παρέχει η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση καθώς επίσης και για τις επαγγελματικές προοπτικές και ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε κάθε τομέα και ειδικότητα των ΕΠΑΛ.
Το σύνολο των εκδηλώσεων συντονίζεται από το 1ο ΣΕΚ Τρικάλων σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ, το 2ο ΕΠΑΛ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων, το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας, το ΕΠΑΛ Πύλης και το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας, το ΚΕΣΥΠ Τρικάλων και τους Συμβούλους των Ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν τις γνώσεις εκείνες που τους είναι απαραίτητες για να επιλέξουν σωστά τον τομέα και την ειδικότητα που θα ακολουθήσουν.


Σε κάθε ΕΠΑΛ χωριστά, θα γίνει σε βάθος ενημέρωση στους μαθητές της Α' τάξης από τους υπεύθυνους του ΚΕΣΥΠ για τους τομείς και τις ειδικότητες που υπάρχουν στην Β' και Γ' τάξη, έτσι ώστε αυτοί να μπορέσουν να επιλέξουν με τον καλύτερο τρόπο τον τομέα που θα ακολουθήσουν ο οποίος θα τους οδηγήσει σε ένα πτυχίο ειδικότητας.

Στη συνέχεια, οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης, ανά ειδικότητα θα ενημερωθούν από τους αντίστοιχους συμβούλους και τους υπεύθυνους ΣΕΠ του κάθε ΕΠΑΛ για τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην αγορά εργασίας και σε κάθε κλάδο ξεχωριστά. Επίσης στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρίσκονται επαγγελματίες ή εργαζόμενοι, από κάθε ειδικότητα, για να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους μαθητές.

Τέλος, τις «Ημέρες Καριέρας» μπορούν να τις παρακολουθήσουν και οι μαθητές της Γ' τάξης των Γυμνασίων κατόπιν ειδικής συνεννόησης με την Δευτεροβάθμια Διεύθυνσης, υπό την αιγίδα της οποίας γίνεται η όλη προσπάθεια.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:

Παρασκευή 8/4/2011 ΕΠΑΛ Πύλης

Δευτέρα 11/4/2011 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και Εσπερινό ΕΠΑΛ

Τρίτη 12/4/2011 ΕΠΑΛ Καλαμπάκας

Τετάρτη 13/4/2011 ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας

Πέμπτη 14/4/2011 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων