επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Εξαρθώθηκε κύκλωμα δραστών που είχε κάνει 61 διαρρήξεις οικιών!

 Την εξάρθρωση 11μελούς κυκλώματος δραστών που είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και έιχαν διαπράξει τουλάχιστον 61 κλοπές οικιών στο νομό Καρδίτσας ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου ο Αστυνομικός Δ/ντής Καρδίτσας Δημήτριος Αγγελής.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έντεκα ατόμων, τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση και έρευνα, είχαν προβεί στη συγκρότηση και οργάνωση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό την διάπραξη
περισσότερων του ενός κακουργημάτων - διακεκριμένων κλοπών και διαρρήξεων οικιών – διαμερισμάτων.

Πρόκειται για οκτώ ημεδαπούς ηλικίας 20,23,25,25,28,33,36, και 54 ετών αντίστοιχα, δύο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 30 και 31 ετών και ένα άτομο αγνώστων στοιχείων, άπαντες κάτοικοι οικισμών ΡΟΜ Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2011, οι δράστες ενεργώντας ανά δυάδες, τριάδες και τετράδες (με διαφορετική πολλές φορές σύνθεση), διέπρατταν κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κλοπές οικιών και διαμερισμάτων στον Νομό Καρδίτσας.

Εξιχνιάστηκαν εξήντα μία κλοπές – διαρρήξεις οικιών, στην πόλη τής Καρδίτσας, στον Πρόδρομο, Καρδιτσομάγουλα, Σταυρό, Μυρίνη, Αγίους Θεοδώρους, Παλαμά, Φύλλο, Ξυνονέρι, Μαγουλίτσα, Φράγγο, Καλλιφώνι, Ριζοβούνι, Μαραθέα, Αγναντερό, Προάστιο, Ανάβρα, Κέδρο και Αχλαδιά.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται σε 371.000 € (χρυσαφικά – κοσμήματα, χρήματα, κλπ)

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (MODUS OPERANDI) προέκυψε ότι εντόπιζαν διαμερίσματα πολυκατοικιών και μεμονωμένες κατοικίες (κυρίως μονοκατοικίες), και εκμεταλλευόμενοι πολλές φορές την απουσία των ενοίκων, εισήρχοντο εντός ή παραβίαζαν με την χρήση κατσαβιδιού, λοστού ή άλλου αιχμηρού αντικειμένου τις πόρτες, τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες.

Για την ευκολότερη διαφυγή και την αποτροπή της σύλληψής τους, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης και ισχύος, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, που αφαιρούσαν από αυτοκίνητα του νομού μας λίγη ώρα πριν από τη διάπραξη των διαρρήξεων, ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοιες πράξεις σε πολλά μέρη της χώρας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Τρίκαλα), γεγονός από το οποίο εκτιμάται ότι η δράση αυτών εκτείνεται εκτός της περιοχής του Νομού Καρδίτσας και σε περιοχές άλλων νομών.