επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κ. Αγοραστός: «Θετική εξέλιξη αλλά δεν είναι αρκετή»

-Δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Προέδρου της ΠΑΣΕ μετά τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να συνεχιστούν τα έργα συντήρησης της σήραγγας του Αχελώου ποταμού αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
-«Εφ’ όσον ως χώρα συμφωνούμε στην αναγκαιότητα να αναπτύξουμε τη γεωργία και την κτηνοτροφία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, τότε χρειαζόμαστε ολοκληρωμένη πολιτική με θαρραλέα χρηματοδότηση για το νερό»



«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη καθώς η σήραγγα Δρακότρυπας πρέπει να προστατευθεί από την διάβρωση και τελικά την κατάρρευση.

Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή δεν είναι αρκετή. Τα έργα στον Αχελώο πρέπει να ολοκληρωθούν καθώς η Θεσσαλία έχει απόλυτη ανάγκη ένα μικρό μόνο μέρος από τα ύδατα του ποταμού που σήμερα καταλήγουν στη θάλασσα».



Αυτό υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΑΣΕ) για τον Αχελώο κ. Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του μετά τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να συνεχιστούν τα έργα συντήρησης της σήραγγας του Αχελώου ποταμού αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.







Ο κ. Κ. Αγοραστός διαβεβαιώνει ότι «ως αιρετή Περιφέρεια και ως Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειές μας καθώς το μέλλον της Θεσσαλίας εξαρτάται απόλυτα από το νερό.



Χρειάζεται να ολοκληρωθούν τα ημιτελή αρδευτικά έργα και να προχωρήσουν καινούργια στη Θεσσαλία κι αυτό το έχουμε καταστήσει σαφές με συγκεκριμένα στοιχεία στους αρμόδιους υπουργούς.



Ιδίως τώρα που παρατηρείται στροφή στη γεωργία και την κτηνοτροφία καθώς οι καλλιέργειες στις οποίες στρέφουν το ενδιαφέρον τους νέοι αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι, όπως είναι οι δενδρώδεις και τα κηπευτικά, έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε νερό.



Εφ’ όσον ως χώρα συμφωνούμε στην αναγκαιότητα να αναπτύξουμε τη γεωργία και την κτηνοτροφία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, τότε χρειαζόμαστε ολοκληρωμένη πολιτική με θαρραλέα χρηματοδότηση για το νερό, ειδικά στις κατ’ εξοχήν παραγωγικές περιφέρειες όπως η Θεσσαλία».