επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

N.Λέγκας:Θετική η απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του Αχελώου

Ο Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας, με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του Αχελώου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία επιτρέπονται τα έργα προστασίας των εκτελεσμένων υποδομών που αφορούν στη σήραγγα του Αχελώου, είναι θετική.
Όμως, ο δρόμος για την ολοκλήρωση της μερικής μεταφοράς νερού από τον άνω ρου του Αχελώου, παραμένει μακρύς.
Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση ώστε να εξασφαλιστεί το κεκτημένο των δρομολογημένων έργων και η στρατηγική αυτή επιλογή αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού, υπερτοπικού χαρακτήρα, να ολοκληρωθεί επιτέλους.


Πολύ περισσότερο που για το πολύπαθο αυτό έργο, το οποίο έχει προχωρήσει σε ένα ποσοστό που ξεπερνά το 80%, έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που επιβάρυναν τους Έλληνες φορολογούμενους.

Πολύ περισσότερο που η εν λόγω μερική μεταφορά αφορά στο 25% των υδάτων του που σήμερα χύνονται ανεκμετάλλευτα στη θάλασσα.

Την ώρα που όλο και περισσότεροι συμφωνούν ότι ο μοναδικός δρόμος για την ασφαλή, γρήγορη και βιώσιμη έξοδο από την κρίση, αποτελεί η Ανάπτυξη με βασικό εργαλείο της το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.