επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Συνέντευξη της υπεύθυνης των Περιφερειακών ΜΜΕ Δημοκρατικής Συμμαχίας Θέκλα Παρασκευούδη

Συνέντευξη της υπεύθυνης των Περιφερειακών ΜΜΕ Δημοκρατικής Συμμαχίας Θέκλα Παρασκευούδη στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία» στην δημοσιογράφο Μαρίνα Αποστολοπούλου στις 17 Απριλίου 2011. Στον απόηχο του αγροτικού προσυνεδρίου που πραγματοποίησε στην Λάρισα η «Δημοκρατική Συμμαχία» πως σταθμίζετε το βαθμό αποδοχής που έχει το κόμμα στην Λάρισα αλλά και στην Θεσσαλία γενικότερα και ποιοι είναι οι στόχοι του σχετικά με τις επιδόσεις του, στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν;
Κοιτάξτε κυρία Αποστολοπούλου. Η συμμετοχή των πολιτών στο πρόσφατο 3ο προσυνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη
Λάρισα, ήταν ένα πρώτο δείγμα για το τι μέλλει γενέσθαι σε ότι αφορά τη Δημοκρατική Συμμαχία στην περιφέρεια. Σε μία περίοδο όπου το πολιτικό μας σύστημα γνωρίζει μία άνευ προηγουμένου απαξίωση από τους πολίτες, θεωρώ ότι αποτελεί αναγνώριση αυτής της διαφορετικότητας της προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και περίπου μισό χρόνο για την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου της χώρας. Δεν πρέπει βέβαια να παραβλέψουμε τη γενικότερη ρευστότητα που επικρατεί στην κοινή γνώμη, η οποία και καταγράφεται ως το «κόμμα των αναποφάσιστων» στις δημοσκοπήσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, θεωρώ ότι τα μηνύματα που εισπράττουμε είναι κάτι παραπάνω από θετικά στη Θεσσαλία και όχι μόνο.

Βλέπετε να υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό αποδοχής και διείσδυσης του ΔΗΣΥ στο χώρο της ΝΔ από τον οποίο και εσείς προέρχεστε και γενικότερα, δεδομένου ότι σε μικρές κοινωνίες πρόσωπα και πράγματα είναι γνωστά και συνεπώς υπάρχει αντίληψη για τον βαθμό αποδοχής που μπορεί να έχει το κίνημα στον προαναφερόμενο χώρο και όχι μόνον.



Αυτό θα μπορούσε να είναι αποδεκτό ως θεώρημα έως έναν βαθμό πριν από ορισμένα χρόνια. Πλέον, υπό τις παρούσες δυσχερείς πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, ο ψηφοφόρος έχει «σπάσει» τις διαχωριστικές δικλείδες μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς. Έτσι, βλέπουμε δημοσκόπους να καταγράφουν μετακινήσεις εκλογικού σώματος από το ένα άκρο στο άλλο χωρίς κάποια ιδεολογική εξήγηση του φαινομένου. Άρα λοιπόν πιστεύω ότι οι «δεξαμενές» ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν είναι μόνον αυτές της κεντροδεξιάς, αλλά βρίσκονται παντού. Γιατί σήμερα ο πολίτης δεν αποφασίζει με βάση τα κριτήρια του παρελθόντος αλλά με βασικό γνώμονα την αξιόπιστη πρόταση που θα βγάλει τον ίδιο και τη χώρα από την κρίση. Και η Δημοκρατική Συμμαχία διαθέτει αυτή την φρέσκια και διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.



Με την ιδιότητα που έχετε ως υπεύθυνη του κόμματος για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, πιστεύετε ότι η επικοινωνιακή τακτική που μέχρις στιγμής ακολουθείται από το ΔΗΣΥ είναι η ενδεδειγμένη και ποια βήματα ακόμη θα μπορούσαν να γίνουν, δεδομένου ότι το ποσοστό που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις, είναι κάτω του 3%, που είναι και το όριο εισδοχής στην Βουλή.

Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσω για το περιβόητο θέμα των δημοσκοπήσεων. Ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλάκις τους έλληνες πολίτες, κυρίως με την αξιοπιστία των μετρήσεων και κατ’ επέκταση τα παρασκηνιακά τους κίνητρα. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί μομφή κατά των μετρήσεων της κοινής γνώμης, αλλά απλή και λογική διαπίστωση. Διότι είναι πρόσφατο το παράδειγμα του ανεξάρτητου υποψηφίου που στήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη στην Κρήτη, όπου οι τότε δημοσκοπήσεις του έδιναν μόλις 5%. Και ξέρετε πολύ καλά και εσείς αλλά και οι αναγνώστες, τι συνέβη τελικά και πώς διαψεύσθηκαν παταγωδώς οι δημοσκοπικές «Κασσάνδρες». Έτσι, εμείς στη Δημοκρατική Συμμαχία επιμένουμε ότι μόνον οι εκλογές αποτελούν τη μοναδική αξιόπιστη καταγραφή της κοινής γνώμης, η οποία πιστέψτε με, θα εκπλήξει πολλούς με τη δυναμική που θα προσδώσει στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Επιπλέον, ήθελα να σας ρωτήσω, αναζητώντας τους λόγους που το ΔΗΣΥ δεν έχει ίσως την αναμενόμενη αποδοχή, αν θα το αποδίδατε και στο γεγονός ότι η πρόεδρος Ντόρα Μπακογιάννη, περιβάλλεται από κοινοβουλευτικούς οι οποίοι, όπως και η ίδια, έχουν υποστεί την «φθορά» της εξουσίας με την ΝΔ;

Αυτή είναι η γνωστή «καραμέλα» όσων επιχειρούν να υπονομεύσουν τη Δημοκρατική Συμμαχία επειδή αισθάνονται ότι απειλείται η πολιτική τους υπόσταση. Σε ότι αφορά τους κοινοβουλευτικούς για τους οποίους μιλάτε, θα σας υπενθυμίσω ότι ο ελληνικός λαός που τιμώρησε τη Νέα Δημοκρατία για τα λάθη και τις παραλείψεις της πενταετούς διακυβέρνησής της με τη βαρύτατη ήττα στην ιστορία της, ο ίδιος λαός επιβράβευσε την πορεία αυτών των ανθρώπων και τους έστειλε εκ νέου στη Bουλή. Δε θα μείνω μόνον εκεί όμως, γιατί έτσι θα βλέπαμε το δέντρο και θα χάναμε το δάσος. Γιατί κ. Αποστολοπούλου, το «δάσος» για την Δημοκρατική Συμμαχία είναι όλοι αυτοί οι αφανείς ήρωες των «ομάδων πρωτοβουλίας» που έχουν συσταθεί σε όλη τη χώρα, και δυναμώνουν μέρα – με τη μέρα το κίνημα. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που εμείς αποκαλούμε «συμμάχους» είναι η συντριπτική πλειοψηφία της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Δεν είναι ούτε φθαρμένα συνδικαλιστικά στελέχη, ούτε βολεμένοι από τις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Είναι άνθρωποι που ασπάστηκαν το όραμα της προέδρου Ντόρας Μπακογιάννη και απλά θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την Ελλάδα.



Εχετε ήδη κατέλθει για πρώτη φορά ως υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ. Είναι στις προθέσεις σας να διεκδικήσετε μία θέση στην Βουλή και με την «Δημοκρατική Συμμαχία»;



Αυτό που προέχει σήμερα στην πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του Μαΐου, είναι η μέγιστη δυνατή προετοιμασία και οργάνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου προτεραιότητα. Από εκεί και μετά, εκτιμώ ότι μπορώ μέσα από μία βουλευτική υποψηφιότητα να προσφέρω όχι μόνον στο κίνημα αλλά προπαντός στον τόπο όπου μεγάλωσα και ζω. Οι επαφές μου εξάλλου με όλους τους πολίτες του νομού, δεν έπαψαν ποτέ. Κάθε άλλο… είναι τακτικές και ουσιώδεις.



Στο προσεχές διάστημα και μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το παραπέρα άνοιγμα του στην κοινωνία.

Ο βασικός μας στόχος μέχρι το συνέδριο είναι ένας: να τεντώσουμε τα αυτιά μας και να ακούσουμε την κοινωνία. Να αφουγκραστούμε τις αγωνίες και του τελευταίου πολίτη αυτής της χώρας. Μόνον έτσι θα φθάσουμε στη συγκρότηση μίας συνολικής πρότασης διακυβέρνησης η οποία δε θα είναι απλά «ωραία», αλλά χρήσιμη για τον τόπο. Υπό αυτές ακριβώς τις συνθήκες είμαι πεπεισμένη πως η Δημοκρατική Συμμαχία και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού και θα προσφέρει στη χώρα το απαραίτητο «αντίδοτο» για την χαραυγή της ευημερίας και της ανάπτυξης.