επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, έγινε σήμερα δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να καταθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους προβληματισμούς μου και την αγωνία μου για το αύριο. Η κατάσταση σήμερα έτσι όπως διαμορφώνεται ενέχει τον κίνδυνο οι θυσίες των Ελλήνων να μην πιάσουν τόπο. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.


Τα πολιτικά κόμματα περιμένουν να σκάσει η χειροβομβίδα το ένα στα χέρια του άλλου. Θεωρώ ότι είναι η ώρα και έκανα μία τέτοια πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία του να γίνει μία συζήτηση με τα κόμματα, έτσι ώστε να υπάρξει τουλάχιστον ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης, για να μπορέσει το πακέτο ανάκαμψης και διαρθρωτικών αλλαγών για τη χώρα να ψηφιστεί από 180 βουλευτές στη Βουλή.

Το παράδειγμα της Πορτογαλίας δείχνει ότι είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων. Πέραν του ότι ένα τέτοιο μήνυμα συνεννόησης θα ήταν ένα πολύ δυνατό μήνυμα αυτοπεποίθησης και για τις αγορές, αλλά και για τον ίδιο τον ελληνικό λαό, που θα ένιωθε ότι υπάρχει σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση».Δελτίο τύπου