επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Καρατζαφέρης: Δεν αντέχουμε οικονομικά

Μύδρους κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ χαρακτήρισε «νεκροταφείο του Καραμανλισμού» το κλειστό εργοστάσιο ζάχαρης στη Λάρισα. Ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε κατά του ξεπουλήματος της ΑΤΕ και ζήτησε να προχωρήσει η Σχολή Μελισσοκομίας στην Αβερώφειο, ο Αχελώος και να δοθεί βάρος στην ανάπτυξη της υπαίθρου μέσω της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
"Χάθηκε και η τελευταία ευκαιρία για οικονομική ανάσα της χώρας"
Εξαντλήθηκε και η τελευταία ευκαιρία που είχαμε ως χώρα από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και οι πολιτικές εξελίξεις υπαγορεύουν σκληρή κριτική για την κυβέρνηση τόνισε από τη Λάρισα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους προς τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Τον κ. Καρατζαφέρη πλαισίωναν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., βουλευτής Λαρίσης κ. Αστέριος Ροντούλης, ο αναπληρωτής γραμματέας Κ.Ε., Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Γιώργος Γαρουφαλιάς, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μητσιούλης και στελέχη του τοπικού ΛΑ.Ο.Σ.
«Οικονομικά η χώρα δεν βγαίνει πέρα. Πήραμε μία ανάσα για να σκεφτούμε. Η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης συμπληρώνοντας πως το χρέος ξεπερνά τα 300 δισ. ευρώ και η χώρα μπορεί να εξοφλεί κάθε χρόνο μόλις 10 δισ. ευρώ. «Δεν μπορούμε, πλέον, να κάνουμε νέα ανακύκλωση του δανείου. Τα δυσμενή μέτρα επιβλήθηκαν από την ανικανότητα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και όχι από την Τρόικα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισημαίνοντας πως «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν».

Σε ερώτηση του larissanet.gr, “πως προτείνει εκλογές όταν το 73% των Ελλήνων βάσει της δημοσκόπησης της Metron Analysis δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες”, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι «σήμερα οι συνθήκες είναι ελαφρώς καλύτερες» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όποια κυβέρνηση προκύψει θα είναι καλύτερη από τη σημερινή».

Προτείνοντας λύσεις για το χρέος ανέφερε χαρακτηριστικά την αξιοποίηση του φυσικού αερίου στο Αιγαίο. «Τα χρέη που έχουμε θα μοιάζουν με πουρμπουάρ μπροστά στα έσοδα από το φυσικό αέριο» δήλωσε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την απορία γιατί δεν προχωρά προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Παπανδρέου.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. και το λαρισινό ψηφοδέλτιο

Μιλώντας για τα πολιτικά κόμματα ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως ο ΛΑ.Ο.Σ. θεωρείται το σοβαρότερο κόμμα σήμερα στη Βουλή και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ότι συγκεντρώνει και εκτίμησε πως θα είναι διπλάσια σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Ερωτηθείς για το λαρισινό ψηφοδέλτιο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπογράμμισε πως η Θεσσαλία θα δώσει στο κόμμα του 28 – 32 βουλευτές και χαρακτήρισε τη Λάρισα μια προνομιακή εκλογική περιφέρεια.

«Η Τουρκία κάνει ότι θέλει στο Αιγαίο»

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα ο κ. Καρατζαφέρης ανέβασε τους τόνους της κριτικής δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «η Τουρκία κάνει ότι θέλει στο Αιγαίο», ενώ αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις σε Αιγαίο και Θράκη εξαπολύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης.
Σχολή Μελισσοκομίας, βαμβάκι, ΕΒΖ και Αχελώος
Αναφερθείς στα τοπικά θέματα ο κ. Καρατζαφέρης εστίασε στα αγροτικά, λόγω και της διήμερης επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη στη Λάρισα. Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να προχωρήσει η Σχολή Μελισσοκομίας στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας, αναφέρθηκε στην εμπλοκή του Αχελώου, στις εισαγωγές βαμβακιού τονίζοντας πως οι αποθήκες στη Λάρισα είναι γεμάτες «λευκό χρυσό» και στα ζαχαρουργεία που έκλεισαν σε Λάρισα και Ξάνθη. «Τα εργοστάσια της ζάχαρης ήταν τα νεκροταφεία του Καραμανλισμού» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.
«Όχι στο ξεπούλημα της ΑΤΕ»

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση του larissanet.gr για τα «τοκογλυφικά» επιτόκια των τραπεζών, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επισήμανε πως οι τράπεζες στην Ελλάδα θα πρέπει να συγχωνευτούν και να γίνουν τρεις, ενώ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα επιτρέψει να ξεπουληθεί η ΑΤΕ και να υποθηκευτούν ακίνητα και χωράφια σε ξένες τράπεζες. Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της υπαίθρου που περνά μέσα από την πραγματική στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας που αποτελούν κλειδί για τη μείωση των εισαγωγών και την οικονομική ανάσα της χώρας μας.
Larissanet