επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κοινή γραμμή για τις οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων

 Να κρατήσουν κοινή στάση απέναντι στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στον τρόπο εξόφλησης τους αποφάσισαν, οι Θεσσαλοί φαρμακοποιοί, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την περασμένη Κυριακή στο Βόλο, ενώ δίνουν περιθώριο στην Κυβέρνηση έως την 1η Μαΐου να λυθεί το ζήτημα.
Η συνάντηση έγινε μεταξύ των τεσσάρων Θεσσαλικών Συλλόγων Φαρμακοποιών, με σκοπό να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο για να εξεταστούν οι τρόποι αντιμετώπισης των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην αποπληρωμή των οφειλών από τα
Ασφαλιστικά ταμεία. «Εξετάσαμε, ποιά Ταμεία και ποιό ποσό οφείλουν σε κάθε Νομό, ενώ διαπιστώσαμε ότι μας χρωστούν τα ίδια Ταμεία, όπως για παράδειγμα η ΔΕΗ. Επίσης, αποφασίσαμε για τον ΟΠΑΔ επειδή έχουν αρχίσει να καταβάλλονται κάποια ποσά να κάνουμε υπομονή μέχρι τέλος του μήνα, ώστε να επανεξετάσουμε τη στάση μας. Κάτι που ισχύει για το ΤΣΜΕΔΕ, το ΤΥΔΚΥ και το ΤΣΑΥ» γνωστοποίησε, στον "Π.Λ" ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Τρικάλων, κ. Νίκος Μάνος. Κατά τον κ. Μάνο αποφασίστηκε αυτή η κοινή στάση, διότι είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο όταν σε έναν Νομό είχε αποφασιστεί να σταματήσει η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, οι ασφαλισμένοι επισκέπτονταν άλλους Νομούς για να πάρουν χρήματα. «Για αυτό, προχωρήσαμε σε αυτή τη συνάντηση για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο», πρόσθεσε.

Εκτός, από το ζήτημα των οφειλών, οι Θεσσαλοί φαρμακοποιοί ενημερώθηκαν στην συνάντηση που είχαν και για τις εξελίξεις στον κλάδο, τι προβλέπεται και τι μέλλει γενέσθαι στο επάγγελμα του φαρμακοποιού. Τους φαρμακοποιούς ενημέρωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Μακρυγιάννης, όπου διαπιστώθηκε ότι οι αλλαγές που θα επέλθουν θα είναι επιβαρυντικές για τον κλάδο.
Πρωινός λόγος