επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ για τους μαθητές του ΕΠΑΛ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Συνεχίστηκαν για 4η ημέρα στο ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας την Τετάρτη 13 Απριλίου οι «Ημέρες Καριέρας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ» που διοργανώνει το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) Τρικάλων σε συνεργασία με τα Επαγγελματικά Λύκεια του Νομού Τρικάλων, το ΚΕΣΥΠ και τους συμβούλους των ειδικοτήτων, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων. Οι μαθητές της 1ης Τάξης του ΕΠΑΛ καθώς και οι μαθητές της 3ης τάξης του Γυμνασίου Φαρκαδόνας συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Στην αρχή εκ μέρους του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας μίλησε ο καθηγητής κ. Ευάγγελος Παλούκας για τις δυνατότητες και
 τις προοπτικές που παρέχει η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και τους τομείς του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας και στη συνέχεια ο διευθυντής του 1ου ΣΕΚ Τρικάλων κ. Νικόλαος Ντόγκας αναφέρθηκε στις επαγγελματικές προοπτικές και ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε κάθε τομέα και ειδικότητα των ΕΠΑΛ. Έπειτα, ο υπεύθυνος του ΚΕΣΥΠ κ. Βασίλειος Μπίτος ενημέρωσε σε βάθος τους μαθητές για τους τομείς και τις ειδικότητες που υπάρχουν στην Β’ και Γ’ τάξη, έτσι ώστε αυτοί να μπορέσουν να επιλέξουν με τον καλύτερο τρόπο τον τομέα που θα ακολουθήσουν ο οποίος θα τους οδηγήσει σε ένα πτυχίο ειδικότητας.

Παράλληλα, οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Ηλεκτρολογικού και Μηχανολογικού Τομέα ενημερώθηκαν από τον σύμβουλο κ. Αντώνη Μπλιούμη, οι μαθητές του τομέα Οικονομίας από τον σύμβουλο των Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Ρίζο και οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας από τον γεωπόνο κ. Μάκη Ιακωβάκη, πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων για τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην αγορά εργασίας και σε κάθε κλάδο ξεχωριστά.

Οι «Ημέρες Καριέρας» ολοκληρώνονται την Πέμπτη 14 Απριλίου με τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων.