επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων

Από σαράντα κύματα πέρασε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων καθώς οι αναβολές για την πραγματοποίησή της διαδέχονταν η μια μετά την άλλη. Αυτό εξαιτίας της κατάληψης του Δημαρχείου από τους πρώην συμβασιούχους οι οποίοι τελικά αποχώρησαν και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη συνεδρίαση.
Έτσι η νέα και τελική – εκτός απροόπτου – ημερομηνία που ορίστηκαν οι δυο ουσιαστικά συνεδριάσεις είναι η ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου. Στις 7 το απόγευμα θα συζητηθεί η έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων του Δήμου Τρικκαίων έτους 2011 καθώς
και η ψήφιση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2011.

Μια ώρα αργότερα δηλαδή στις 8 θα ξεκινήσει η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση των μελών του Σώματος με 17 συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη τα οποία έχουν ως εξής:

ΓΕΝΙΚΑ

1.Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Τρικκαίων
2.Συγκρότηση επιτροπής μεταναστών
3.Ορισμός εκπροσώπου για τη Γενική Συνέλευση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης
4. Έγκριση σύνθεσης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

5.Λήψη απόφασης για Συνεργασία του Δήμου με το Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών και Αποβλήτων «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.».

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

6. Έγκριση εκχώρησης αρμοδιότητας διαχείρισης των δημοτικών αρδευτικών γεωτρήσεων στο Τ.Σ. της Κοινότητας Πλατάνου.

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

7.Λήψη απόφασης επί της αριθμ 20/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί έγκρισης εκμίσθωσης δημοτικών καταστημάτων και θέσεων για πώληση κεριών και κάρβουνων την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.
ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

8.Έγκριση αποδοχής όρων για τη λήψη Δανείου ποσού € 520.004,40 σύμφωνα με την με αριθ. 3392/3-3-2011απόφαση Δ.Σ του Τ.Π & Δανείων, για την εξόφληση μέρους της τοκοχρεολυτικής δόσης του έτους 2011 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο & Απρίλιο από δάνεια που έχουν χορηγηθεί από το Τ.Π & Δανείων.

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΝΠΔΔ

9.Ορισμός εκπροσώπου για τη συμμετοχή του στις Γενικές Συνελεύσεις της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ .»

10.Έγκριση του προϋπολογισμού της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» για το έτος 2011.
11.Έγκριση οικονομικών απολογισμών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων έτους 2010.
12.Έγκριση κατανομής Α'δόσης 2011 στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων.

13.Ορισμός δυο (2) Δημοτικών Συμβούλων στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δήμου Τρικκαίων ως μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής.

14.Έγκριση ψήφισης πίστωσης για γεύμα σε 35 μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Κύπρο του περιβαλλοντολογικού προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο».

15.Έγκριση ανανέωσης μίσθωσης των χώρων που στεγάζονται οι Κοινωνικές Δομές της Κοινωφελούς ΔΕΚΑ Τρικάλων και συγκεκριμένα ο Βρεφικός σταθμός ''Ηλιαχτίδα'', ο Βρεφικός Σταθμός "Παραμυθούπολη", το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Ηφαιστος", το ΚΔΑΠ "Σταθμός", το ΚΔΑΠ "Φρούριο" και το ΚΗΦΗ "Τρίκκη".

16.Επιλογή Ορκωτών Ελεγκτών για τον τακτικό έλεγχο χρήσης 2010 και 2011 της Κοινωφελούς ΔΕΚΑ Τρικάλων.
17.Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Τρικκαίων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας «Δημοτικά Σφαγεία Τρικάλων.Πρωινός λόγος