επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Μετρητές ελέγχου ποιότητας υδάτων σε Πηνειό – Κάρλα ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

-Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος κ. Άρη Αλεξόπουλο, την Ειδική Γραμματέα κα Μαργαρίτα Καραβασίλη και τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Μέρκο στο πλαίσιο της συνεργασίας Υπουργείου – Περιφέρειας για την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος στη Θεσσαλία

Μετρητές ελέγχου της ποιότητας των υδάτων σε μόνιμη βάση ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τον Γενικό Γραμματέα κ. Άρη Αλεξόπουλο, την Ειδική Γραμματέα κα Μαργαρίτα Καραβασίλη και τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Μέρκο.

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι οι μετρητές πρέπει να λειτουργούν σε μόνιμη βάση ώστε η Πολιτεία να έχει ανά πάσα στιγμή εικόνα για την ποιότητα των υδάτων.

Στη συνάντηση εκτός από την Κάρλα, όπου διενεργούνται έλεγχοι από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος στη Θεσσαλία.

Ο κ. Κ. Αγοραστός ενημέρωσε για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για την επικείμενη εγκατάσταση μονάδας βιομάζας, ενώ συζήτηση έγινε και για το θέμα της κεραμοποιίας «TERRA – ΒΙΟΚΕΡΑΛ» παρουσία εκπροσώπων της διοίκησης της εταιρείας και των εργαζομένων. Ως γνωστόν η εταιρεία καλείται να συμμορφωθεί με 9 όρους που έχει θέσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να επαναλειτουργήσει.

«Θέλουμε επιχειρήσεις να λειτουργούν ιδίως σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο αλλά υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι σέβονται την υγεία των εργαζομένων τους και φυσικά δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Θέση μας είναι ότι το δικαίωμα στη ζωή και το καθαρό περιβάλλον είναι αδιαπραγμάτευτο για κάθε άνθρωπο», είπε στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός.